Συνταγές

Νηστίσιμο και υγιεινό βραδινό έτοιμο σε 15 λεπτά – Με μανιτάρια και ντομάτα

Αν έχεις ένα και μόνο μανιτάρια πορτομπέλο στο ψυγείο σου μπορείς να φτιάξεις το τέλειο βραδινό και μάλιστα σε μόλις 15 λεπτά.

Για να το φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς ένα μανιτάρι πορτομπέλο, μισή ντομάτα ή 5-6 τοματίνια, λίγο σκόρδο, λίγη σάλτσα ντομάτας (ή κέτσαπ αν δεν έχεις πρόχειρη σάλτσα ντομάτας), λίγο γάλα καρύδας light και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί (ή φυτικό τριμμένο τυρί) το οποίο όμως δεν είναι και απαραίτητο αν θέλεις να το αποφύγεις.

Τη συνταγή βρήκαμε από την food blogger Emily Vagia.

Νηστίσιμο και υγιεινό βραδινό έτοιμο σε 15 λεπτά

Υλικά

2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης φρυγανισμένες

1 μανιτάρι πορτομπέλο κομμένο σε μικρές μπουκιές

1/2 ντομάτα ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας

1/2 φλ. γάλα καρύδας light

1 κ.σ. τριμμένο τυρί της επιλογής σου (φυτικό αν νηστεύεις ή είσαι vegan)

αλάτι, ρίγανη, τσίλι

Εκτέλεση

Ξεκίνα ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Ρίξε μέσα τα μανιτάρια, την ντομάτα και το σκόρδο. Ανακάτεψε.

Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν πρόσθεσε αλάτι, ρίγανη και τσίλι.

Πρόσθεσε την σάλτσα ντομάτας και ανακάτεψε.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα μανιτάρια σου πρόσθεσε και το γάλα καρύδας. Ανακάτεψε και τέλος πρόσθεσε και το τριμμένο τυρί.

Το βραδινό σου είναι έτοιμο. Χώρισέ το στις δύο φέτες ψωμιού και απόλαυσέ το ζεστό.

Διαβάστε επίσης:

Χωριάτικη παραδοσιακή μακαρονόπιτα – Ιδανικό πιάτο για τις Απόκριες

Παραδοσιακό γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα




Δημοσιεύτηκε !

Back to top button