Auto

Πώς η Volkswagen θα κατακτήσει την κινεζική αγορά ηλεκτρικών;

Η Volkswagen θα προσπαθήσει να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στην Κίνα, επιταχύνοντας την ανάπτυξη μέσω τοπικής έρευνας και ανάπτυξης και μιας σειράς συνεργασιών με εγχώριες εταιρείες τεχνολογίας.

Ο γερμανικός κολοσσός κατέχει ισχυρή θέση στην αγορά της Κίνας: ο όμιλος Volkswagen πούλησε 3,23 εκατομμύρια αυτοκίνητα στη χώρα πέρυσι, εκ των οποίων η μάρκα Volkswagen αντιπροσώπευε 2,2 εκατομμύρια.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα αυτών των πωλήσεων αφορούσε εκδόσεις μοντέλων που κινούνται με θερμικούς κινητήρες.

Ενώ κυριαρχεί σε αυτήν την αγορά, τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά σε αυτή των ηλεκτρικών. Η Volkswagen πούλησε περίπου 155.000 EVs στην Κίνα πέρυσι και απέχει πολύ από την κυρίαρχη BYD. Μια πρώτη κίνηση, ήταν η στρατηγική συνεργασία με την Xpeng.

Έχουν ήδη ανακοινώσει επίσημα ότι θα κυκλοφορήσουν ένα ζευγάρι μεσαίου μεγέθους EV μέχρι το 2026, το πρώτο από τα οποία είναι ένα SUV. Δεν είναι, όμως, η μοναδική κίνηση, καθώς ο γερμανικός όμιλος θα προχωρήσει σε μια σειρά νέων συνεργασιών, προκειμένου να ανεβάσει το τεχνολογικό επίπεδο έναντι του ανταγωνισμού.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Volkswagen θα προσπαθήσει να ανακτήσει μέρος των κεκτημένων στην κινεζική αγορά. Για πολλά χρόνια και μέχρι την εκθρόνισή της από τη BYD, το 2022, η Volkswagen ήταν η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία σε πωλήσεις, στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-26 09:45:46

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button