Auto

Πριμ πρόωρης αποχώρησης στον Όμιλο Volkswagen

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Όμιλος Volkswagen, το πρώτο τρίμηνο του 2024 τα κέρδη του μειώθηκαν κατά 20% συγκριτικά με το ίδιο περυσινό χρονικό διάστημα του, ενώ αυξήθηκαν τα λειτουργικά κόστη του.

Αυτό οδήγησε τα στελέχη του να λάβουν μέτρα για να περιορίσουν τις επιπτώσεις για τη εταιρεία. Ένα από αυτά που προκρίθηκε ήταν να δοθεί κίνητρο πρόωρης αποχώρησης για όσους εργαζόμενους το επιθυμούν.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Όμιλος θα διαθέσει συνολικά 900.000.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα, ο κάθε εργαζόμενος που θα δηλώσει οικειοθελώς την αποχώρησή του από την εργασία του σε αυτόν θα λάβει επιπλέον μπόνους 50.000 ευρώ, πέραν της οικονομικής αποζημίωσης που διακινούνται για την απόλυσή τους.



Το μέτρο αφορά σε όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας στη Γερμανία. Αυτοί έχουν προθεσμία έως τα τέλη Μαΐου για να δηλώσουν την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από αυτή οικειοθελώς. Απώτερος στόχος αυτής της απόφασης είναι να μειωθεί μακροπρόθεσμα το κόστος μισθοδοσίας.

Ο Άρνο Άντλιτζ, Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Volkswagen, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι αντισταθμίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Από τον Όμιλο VW ανακοινώθηκε ότι χρειάζεται να μειωθεί το έμμεσο κόστος του προσωπικού του κατά 20% για να μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-06 08:00:20

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button