Auto

Θα έκανες ποτέ τροχόσπιτο το Toyota Prius;

Ένας κατασκευαστής στην Ιαπωνία αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το hype του Toyota Prius, ετοιμάζοντας μια μετατροπή που θα το καθιστούσε ένα αξιόμαχο τροχόσπιτο. Παρουσίασε την έμπνευσή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο πριν 12 χρόνια.

Το «αυτοκινούμενο» Toyota Prius υποσχόταν ότι μπορεί να κοιμήσει πέντε νοματαίους, αν και το φόρτε του ήταν να φιλοξενεί ένα ζευγάρι παρέχοντας περισσότερες ανέσεις. Σε κάθε περίπτωση, υπολογίστε ότι ο ασιατικός σωματότυπος είναι πιο μικρόσωμος από τον δυτικό.

Είπαμε, έχουμε ανάγκη από διακοπές, αλλά θα τολμούσες να κάνεις έτσι το Toyota Prius;

Ο κατασκευαστής έκανε λόγο για προσεγμένη αεροδυναμική, άλλωστε μιλάμε πάντα για ένα Toyota Prius, ένα μοντέλο που βάζει την οικονομία σε πρώτο πλάνο. Η πρόσβαση στον πίσω χώρο γίνεται είτε σκαρφαλώνοντας πάνω από τα μπροστινά καθίσματα, είτε από μία πόρτα στον έξτρα πίσω όγκο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tροχόσπιτο Volkswagen Beetle ξεχειλίζει από χαρακτήρα

Στα $16.000 του βασικού πακέτου, €15.000 με τις σημερινές ισοτιμίες, αποκτούσατε μια ηλιοροφή, που χάριζε υπέροχη θέα προς τον ουρανό. Άλλωστε, τι να το κάνεις ένα τροχόσπιτο αν δεν κοιμάσαι κάτω από τα αστέρια;

Toyota Prius

Από εκεί και πέρα, ο εξοπλισμός μπορούσε να εμπλουτιστεί όσο άντεχε η τσέπη του αγοραστή. Η ηλιοροφή γινόταν ηλεκτρική. Θέλατε θερμάστρα της Webasto; Έχουμε! Μήπως ένα ψυγείο; Πιάσε κι από αυτό, κυρ-Στέφανε. Το μόνο που έλειπε από τη λίστα των έξτρα ήταν ηλιακοί συλλέκτες στην οροφή. Το οξύμωρο είναι πως φωτοβολταϊκά στην οροφή προσφέρονταν σε κάποιες εργοστασιακές εκδόσεις εκείνης της γενιάς Prius.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούσε με το δορυφορικό πιάτο στο καπό του Toyota Prius γιατί… ήθελε Wi-Fi!

Κάποια στιγμή μάλιστα, η Toyota συνεργάστηκε με τη Sharp για φωτοβολταϊκά πάνελ υψηλής τεχνολογίας με αποδοτικότητα πάνω από 34% (φιλμ πάχους 0,03 mm). Τοποθετήθηκαν στο καπό, την οροφή και την πόρτα του χώρου αποσκευών ενός επαναφορτιζόμενου υβριδικού Toyota Prius PHV.

Toyota Prius

Η ιαπωνική εταιρεία υποσχόταν 44,5 km κερασμένα από τον Ήλιο ημερησίως. Εφόσον βέβαια είχατε το αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε σημείο με ηλιοφάνεια όλη την ημέρα.

Δεν ξέρουμε αν το «αυτοκινούμενο» Prius θα είχε καλύτερη εμπορική πορεία με ένα αντίστοιχο σύστημα. Ήταν ήδη όμως αρκετά ακριβό και το κυριότερο, καθόλου καλαίσθητο. Οπότε σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες μετατροπές, που τις έλεγες γουστόζικες, τούτη δω ήταν κάπως…

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-06 01:56:21

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button