Auto

Το 80% των G-Wagen είναι ακόμα στον δρόμο, λέει η Mercedes

«Δεν τα φτιάχνουν πια όπως παλιά», λέει το γνωμικό. Αυτοκίνητα για να αντέξουν μια ζωή. Η G-Wagen της Mercedes-Benz όμως τολμά να διαφέρει. 

Η γερμανική εταιρεία είναι πολύ υπερήφανη για το σκληροτράχηλο μοντέλο της. Με καμάρι, ανακοινώνει ότι το 80% των G-Wagen που κατασκευάστηκαν από το 1979 μέχρι σήμερα, βρίσκονται ακόμα στους δρόμους σε λειτουργία. Κι εδώ είναι το καλό: Το ίδιο μακροβιότατη θέλει να αποδειχτεί κι η ηλεκτρική έκδοση.

G-Wagen σημαίνει μακροημέρευση, όποιο καύσιμο κι αν την κινεί

Μιλώντας για τις προσδοκίες των Γερμανών για τη νέα ηλεκτρική G-Class, ο Michael Schiebe, διευθύνων σύμβουλος της AMG κι υπεύθυνος για τις G-Wagen και Maybach, αναμένει ότι η EQG θα συμβαδίσει με τα «αδέρφια» της που κινούνται με υγρά καύσιμα όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class συναντά τη γιαγιά της

«Μπορεί μια G-Wagen να είναι ακριβότερη από ένα μέσο αυτοκίνητο, αλλά διαρκεί πολύ περισσότερο. Θα χρειαζόταν να έχετε αγοράσει κάμποσα μοντέλα για να ισοφαρίσετε 45 χρόνια οδήγησης».

G-Wagen

Η Mercedes κατασκεύασε την 500.000η G-Class το 2023, που σημαίνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πάνω από 400.000 ακόμα στους δρόμους σήμερα, σύμφωνα με την εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο γύρος του κόσμου σε 26 χρόνια με μία G-Wagen

Αντίστοιχα αξιόπιστη κι αειθαλής στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού, η Porsche λέει ότι μόνο το 70% των 911 που έχουν παραχθεί εξακολουθούν να είναι σε λειτουργία.

G-Wagen

Αν κι ο Schiebe δεν αποκάλυψε τι μερίδιο αγοράς αναμένει η Mercedes-Benz να διεκδικήσει η ηλεκτρική EQG από τις συνολικές πωλήσεις του μοντέλου, είναι αισιόδοξος ότι οι πελάτες θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι παλιές ντίζελ Mercedes-Benz δεν πεθαίνουν ποτέ

«Προσπαθούμε να είμαστε μια πελατοκεντρική εταιρεία», είπε ο Schiebe. «Θέλουμε να προσφέρουμε αυτό που επιθυμούν οι πελάτες. Αν απαιτούν κινητήρες V8, τότε είναι δουλειά μας να προμηθεύουμε πολύ αποδοτικούς κι ισχυρούς V8».

G-Wagen

«Τώρα ανοίγονται νέες ευκαιρίες μπροστά μας με την ηλεκτροκίνηση. Πελάτες που μπορεί να μην προσελκύαμε στο παρελθόν, τώρα έχουμε την ευκαιρία να τους εντάξουμε στο πελατολόγιό μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα «γυρνάει» η Mercedes-Benz σχετικά με την ηλεκτροκίνηση

Ακόμα κι αν η ηλεκτρική G-Wagen μπορεί όντως να αντέξει 45 χρόνια, φαντάζεστε πώς θα φαίνεται στους δρόμους του 2070;

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-06 08:51:39

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button