Γυναίκα

Τρέξιμο στην άμμο: Τι πρέπει να γνωρίζετε για να είναι πιο αποδοτικό

Το τρέξιμο στην άμμο θεωρείται πιο δύσκολο σε σύγκριση με το τρέξιμο στο δρόμο, καθώς η επιφάνεια δεν είναι και τόσο επίπεδη. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αντοχή και την δύναμη στα πόδια σας, καθώς αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας και απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια.

Και, επιπλέον, η διάθεση σας αναμένεται να ανέβει στα ύψη. Αναμφίβολα, το τρέξιμο στην άμμο σας δίνει μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας, ειδικά όταν ακούτε δίπλα σας τον παφλασμό των κυμάτων.

Και ένα ακόμη όφελος είναι ότι μόλις τελειώσετε την προπόνηση σας, έχετε την δυνατότητα να βουτήξετε μέσα στην θάλασσα, προκειμένου να χαλαρώσετε και να δροσιστείτε.

Ξεκινήστε στην υγρή άμμο: Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε να τρέχετε πάνω σε υγρή άμμο, που είναι πιο σταθερή από την μαλακή και στεγνή. Μόλις συνηθίσετε να τρέχετε σε βρεγμένη άμμο, προσθέστε αργά διαστήματα 2 ή 3 λεπτών στην πιο στεγνή, επιστρέφοντας στη βρεγμένη ενδιάμεσα. Μόλις αρχίσετε να συνηθίζετε να τρέχετε σε στεγνή άμμο, ξεκινήστε να τρέχετε πάνω της, καλύπτοντας μεγαλύτερες αποστάσεις.

Επιλέξτε επίπεδο έδαφος: Όταν τρέχετε σε παραλία με κλίση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να τραυματιστείτε. Επομένως, υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσετε πιο εύκολα την ισορροπία σας. Γι’ αυτό το λόγο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια παραλία που είναι σχετικά επίπεδη.

Διατηρείστε σταθερό ρυθμό: Το τρέξιμο στην παραλία, όπως αναφέραμε στην αρχή, είναι πιο δύσκολο ακόμη και από τον τον διάδρομο στο γυμναστήριο. Οι παλμοί σας πρόκειται να ανέβουν πιο γρήγορα και οι μύες των ποδιών να καταπονηθούν περισσότερο, οπότε, το σημαντικό είναι να κρατήσετε σταθερό ρυθμό. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να έχετε κάνει προθέρμανση προηγουμένως και, στην αρχή, να τρέχετε αργά, μέχρι το σώμα μας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Πίνετε αρκετό νερό: Είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό, ειδικά αν τρέχετε κάτω από το καυτό ήλιο. Επομένως, η σωστή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για να μην εξαντληθείτε γρήγορα και αντιμετωπίσετε αίσθημα ζάλης ή έντονης κούρασης.

Τρέξτε με παπούτσια: Υπάρχουν δεκάδες αντικραδασμικά sneakers που προσφέρουν άνεση στα πόδια σας. Μπορεί να φαίνεται δελεαστική ιδέα να τρέξετε με γυμνά πόδια πάνω στην άμμο, ωστόσο, με τα παπούτσια θα αποτρέψετε το ενδεχόμενο να υποστείτε τυχόν διαστρέμματα στον αστράγαλο ή τραυματισμούς στην αχίλλειο πτέρνα. Παράλληλα, το τρέξιμο με παπούτσια σας προσφέρει και περισσότερη προστασία, διασφαλίζοντας ότι δεν θα τραυματιστείτε από τυχόν σπασμένα γυαλιά ή πετραδάκια που υπάρχουν συνήθως στην άμμο. 

To άρθρο Τρέξιμο στην άμμο: Τι πρέπει να γνωρίζετε για να είναι πιο αποδοτικό δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-29 15:31:00

Back to top button