Γυναίκα

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα στρώμα;

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα στρώμα για το κρεβάτι σας; Το πιο σημαντικό όταν αγοράζετε ένα νέο στρώμα είναι να βρείτε αυτό που θα σας κάνει να νιώθετε άνετα και να απολαμβάνετε έναν ποιοτικό ύπνο.

Οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν: τη σκληρότητα, το μέγεθος και την τιμή του στρώματος, καθώς και το σωματικό σας βάρος και τον τύπο του κρεβατιού στο οποίο θα τοποθετήσετε το στρώμα.

Στο κείμενο που ακολουθεί, θα εξετάσουμε όλους τους προαναφερθέντες παράγοντες, ώστε να είστε καλά ενημερωμένοι πριν αποφασίσετε ποιο στρώμα να επιλέξετε που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Πόσο σκληρό πρέπει να είναι ένα στρώμα;

Το σωματικό σας βάρος και το σχήμα του σώματός σας θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τη σκληρότητα του στρώματός σας. Κατά κανόνα, όσο μεγαλύτερο είναι το σωματικό βάρος, τόσο σκληρότερο πρέπει να είναι το στρώμα.

Αν έχετε μια πιο γεμάτη σιλουέτα, ένα στρώμα με ζώνες στήριξης στους ώμους και στους γοφούς είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Ένα στρώμα με προκαθορισμένες ζώνες στήριξης θα εξασφαλίσει ότι οι ώμοι και οι γοφοί σας θα βυθίζονται στο στρώμα όπως θα έπρεπε, ενώ η σπονδυλική σας στήλη θα παραμένει ίσια.

Το βάρος σας

Αν το σωματικό σας βάρος είναι λιγότερο από 75 κιλά, θα θέλετε ένα στρώμα μέτριο-σκληρό.

Αν το σωματικό σας βάρος είναι μεταξύ 75 – 95 κιλά, πρέπει να επιλέξετε ένα στρώμα σκληρό.

Αν το σωματικό σας βάρος είναι μεγαλύτερο από 95 κιλά, το στρώμα σας θα πρέπει να είναι πολύ σκληρό.

Το μέγεθος του στρώματος είναι σημαντικό

Όταν πρόκειται για τη διάσταση του στρώματος, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πόσα άτομα θα κοιμούνται στο στρώμα και πόσο χώρο έχετε στο υπνοδωμάτιο σας.

Υπάρχουν διάφορες τυπικές διαστάσεις που μπορούν να σας καθοδηγήσουν.

Το ύψος σας

Το ύψος σας είναι επίσης ένας παράγοντας για την επιλογή του στρώματος. Κατά κανόνα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα στρώμα το οποίο έχει μήκος τουλάχιστον 20 cm μακρύτερο από το ύψος σας.

Αν κοιμάστε σε ένα στρώμα που είναι κοντό για εσάς, οι ζώνες άνεσης δεν θα ταιριάζουν με το σώμα σας και δεν θα λαμβάνετε τη στήριξη που χρειάζεστε. Αυτό ισχύει τόσο για όσους κοιμούνται στο πλάι, όσο και για όσοyς κοιμούνται ανάσκελα.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-03-17 14:30:25

Back to top button