Κόσμος

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε το βόρειο Ισραήλ με drone και κατευθυνόμενους πυραύλους

Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (27/4) ότι στοχοθέτησε δύο στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Όπως αναφέρει, αυτό έγινε «σε απάντηση στις επιθέσεις του εχθρού» εναντίον «κατοικιών αμάχων» στον νότιο Λίβανο, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων μέσα στη νύχτα, δυο εκ των οποίων ήταν μαχητές του φιλοϊρανικού κόμματος.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ «διεξήγαγαν μια περίπλοκη επίθεση με την υποστήριξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών με εκρηκτικά και κατευθυνόμενων πυραύλων εναντίον του γενικού επιτελείου της στρατιωτικής διοίκησης του Αλ-Μανάρα και μιας συγκέντρωσης των δυνάμεων του 51ου τάγματος της ταξιαρχίας Γκολάνι», δήλωσε το ισλαμιστικό κίνημα του Λιβάνου σε ανακοίνωση.

Τα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ αποτελούν θέατρο σχεδόν καθημερινών ανταλλαγών πυρών από την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας πριν από περισσότερους από έξι μήνες.

Από την αρχή της εβδομάδας η Χεζμπολάχ έχει εντείνει τις επιθέσεις της ενώ ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους ανάμεσά τους και δύο μαχητές της Χεζμπολάχ, σε ισραηλινά πλήγματα που είχαν στόχο αρκετές πόλεις στο νότιο Λίβανο, ανέφεραν το σιιτικό κόμμα και το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANI.

Σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις, το φιλοϊρανικό σιιτικό κίνημα ανακοίνωσε τον θάνατο δύο μαχητών του από την Καφρ Κιλά και την Κχιάμ σε ισραηλινά χτυπήματα, χωρίς να διευκρινίσει την τοποθεσία.

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την πλευρά του ανέφερε ότι «ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δύο επιδρομές το Σάββατο τα ξημερώματα στις πόλεις Κφαρ Σουμπά και Σεμπάα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα «το θάνατο του πολίτη Κασίμ Ασάντ» στην Κφαρ Σουμπά.

Τις τελευταίες ώρες, αρκετές πόλεις στο νότιο Λίβανο δέχθηκαν ισραηλινά πλήγματα τα οποία, σύμφωνα με το Ani, προκάλεσαν υλικές ζημιές.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-27 23:13:00

Back to top button