Auto

Ετοιμάζεται η εκρηκτική Mercedes-AMG CLE 63!

Η Mercedes-AMG παρουσίασε τη CLE 53 πέρυσι και τώρα ετοιμάζεται να αποκαλύψει μια ακόμα πιο ακραία έκδοση, μόνο που -για την ώρα- τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένα πρωτότυπο, που παραπέμπει στην επόμενη CLE 63 AMG, βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης, μόνο που η Mercedes, διατηρεί (εκτός από το αυτοκίνητο) καλά καμουφλαρισμένες και τις τεχνικές προδιαγραφές του.

Το βασικό ερώτημα, που προκύπτει, είναι αν η CLE 63 AMG θα προσφέρεται με δύο διαφορετικά συστήματα μετάδοσης κίνησης. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθώς η SL (για παράδειγμα) είναι διαθέσιμο σε 63 και 63 SE Performance.

Το πρώτο διαθέτει έναν twin-turbo 4,0-λίτρων V8 που αποδίδει 577 ίππους και 799 Nm ροπής, ενώ στην Performance διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, που συνδυάζεται με τον διπλά υπερτροδοτούμενο θερμικό κινητήρα. Ο συνδυασμός προσφέρει στο roadster υψηλών επιδόσεων 805 ίππους και 1.420 Nm ροπής.

Με δεδομένου ότι η CLE 53 AMG χρησιμοποιεί έναN inline-six κινητήρα, υπάρχουν εικασίες ότι η επερχόμενη CLE 63 AMG, θα μπορούσε να ακολουθεί τις ίδιες προδιαγραφές. Αν συμβαίνει αυτό, το μοντέλο αναμένεται να έχει περισσότερους από 700 ίππους

Ανεξάρτητα από το τι έχει η εταιρεία κρυμμένο στο μανίκι της, το μοντέλο αναμένεται, τόσο σε ό,τι αφορά στην επιθετική σχεδίαση, όσο και στις τελικές τεχνικές προδιαγραφές, να δικαιολογεί απόλυτα τον προσανατολισμό του στις υψηλές επιδόσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-19 18:30:51

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button