Auto

Μετράνε τις θερμοκρασίες των ηλεκτρικών στα καράβια; (+video)

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί μία άνευ προηγουμένου κατάσταση σχετικά με αν επιτρέπεται στα ηλεκτρικά να μπαίνουν στα πλοία της γραμμής για να ταξιδέψουν στα νησιά μας.

Το Υπουργείο έχει εκδώσει μία σαφή οδηγία, η οποία όμως όπως φαίνεται ο καθένας την εκτιμά και την αξιολογεί όπως θέλει.

Στο video που ανέβηκε στο Facebook βλέπουμε μία ακόμα «πρωτοβουλία» η οποία μάλλον αποσκοπεί στο να ελέγξει την θερμοκρασία της μπαταρίας σε κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, βλέπουμε εργαζόμενο της ναυτιλιακής εταιρείας μέσα στο γκαράζ, να μετρά με ειδικό όργανο την θερμοκρασία ενός Tesla.

Η όλη σκηνή καταγράφεται από το σύστημα ασφαλείας που έχει το Tesla. Και είναι αποκαλυπτική για το ότι δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες ούτε καν η στοιχειώδης γνώση.

Ο υπάλληλος όπως βλέπουμε μετρά την θερμοκρασία τόσο στο εμπρός μέρος όπου υπάρχει ένα άδειος χώρος φόρτωσης (το λεγόμενο και frunk) όσο και στο πίσω μέρος που και πάλι είναι το πορτ-μπαγκάζ.

Είναι προφανές ότι ο υπάλληλος δεν θα εντοπίσει κάποια θερμοκρασιακή διαφορά στα σημεία που ερευνά, εκτός αν ο ιδιοκτήτης μεταφέρει κάποια… τάπερ με ζεστό φαγητό για το νησί.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η μπαταρία βρίσκεται στο κάτω μέρος του οχήματος, οπότε αν υπάρχει κάποιο θέμα υπερθέρμανσης, εκεί θα κάνει πρώτα την εμφάνισή του.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ελέγχει αν είναι κλειδωμένο το αυτοκίνητο, αλλά αυτό είναι θέμα που αφορά τις οδηγίες που έχει από τη ναυτιλιακή εταιρία για τον αν έχει κάποια λογική εξήγηση.

Εν μέσω λοιπόν της μεγάλης εξόδου για το Πάσχα, καλό θα ήταν να ενημερωθούν όλοι για το τι ισχύει και το πως εφαρμόζεται η απόφαση του Υπουργείου, αλλά και να δοθούν οι σωστές οδηγίες για το πως παίρνονται τα σωστά μέτρα για τη μεταφορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-02 14:39:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button