Auto

Το TWR Supercat τιμά την Jaguar XJ-S

Δεν είναι άλλο από το TWR Supercat, ένα Gran Turismo επιδόσεων το οποίο είναι συνδυάζει σύγχρονα στοιχεία κατασκευής και κλασική εμφάνιση. Σε ό,τι αφορά στην τελευταία, είναι προφανές η ομοιότητα του με την Jaguar XJ-S του 1975 (το μοντέλο προσδιορίζεται ως XJS από το 1991 και έπειτα).

Το Supercat είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της TWR, η οποία είναι αγωνιστική ομάδα. Στο παρελθόν έχει συμβάλλει στη βελτίωση αυτοκινήτων της βρετανικής εταιρείας αλλά αυτή τη φορά η δημιουργία είναι εξ ολοκλήρου δική της.



Όπως ανακοινώθηκε, το Supercat κατασκευάστηκε για να τιμηθούν τα 50 χρόνια από την παρουσίαση της XJ-S. Το αμάξωμά του είναι από ανθρακονήματα και παραπέμπει σαφώς σε αυτό της Jaguar. Στο εμπρός μέρος διακρίνονται τα στρογγυλά LED φώτα και στο πίσω η αεροτομή και ο προφυλακτήρας με τον έντονα διαμορφωμένο αεροδυναμικό διαχύτη.  



Το πλάτος του έχει αυξηθεί συγκριτικά με αυτό του κλασικού μοντέλου, κυρίως λόγω των φαρδύτερων θόλων των τροχών εμπρός και πίσω. Ο κινητήρας του είναι V12, υπερτροφοδοτούμενος και αποδίδει «περισσότερους από 610 ίππους», όπως ανακοινώνει η TWR. Το αυτοκίνητο διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες μόνο από το αμάξωμα, καθώς το εσωτερικό του Supercat δεν έχει ολοκληρωθεί στην τελική μορφή του. Όπως ανακοινώθηκε, η αποκάλυψή του θα γίνει εντός του καλοκαιριού.



Η TWR πρόκειται να το κατασκευάσει μόνο σε 88 αριθμημένες μονάδες για να τιμήσει την πρώτη νίκη της στις 24 Ώρες του Le Mans, το 1988. Η διαδικασία παραγωγής του αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη του 2024 και η τιμή του έχει οριστεί στις 225.000 λίρες στερλίνες (περίπου 263.250 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-02 22:00:07

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button