Auto

Η Ford υπόσχεται EV με λιγότερα από €25.000 μέχρι το 2026

Τα τελευταία χρόνια, τα μικρά μοντέλα έχουν πάψει πλέον να είναι «δημοφιλή» στη Ford.

Το Fiesta έχει ήδη αποσυρθεί από την κυκλοφορία και το Focus αναμένεται να τερματίσει την παρουσία του στους καταλόγους στο τέλος του 2025.

Mια «μικρή ομάδα τεχνικών» σημειώνει πρόοδο στην εξέλιξη ενός βασικού, 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σημειώνει ο Martin Sander επικεφαλής της Ford Europe

Όμως το Μπλε Οβάλ προχωρά στην εξέλιξη ενός μικρού, 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο Martin Sander, επικεφαλής της εταιρείας για την Ευρώπη, επιβεβαίωσε στο Autocar ότι υπάρχει «περιθώριο για ένα βασικό ηλεκτρικό».

Στις δύο φωτογραφίες με το πράσινο αυτοκίνητο βλέπετε πώς φαντάστηκε ένα ηλεκτρικό Ford Fiesta ST ο Βραζιλιάνος illustrator, Kleber Silva.

Επομένως, η Ford τελικά δεν θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά SUV. Μέχρι το 2026, η εταιρεία του Detroit υπόσχεται να διαθέσει στην αγορά έναν ανταγωνιστή για το ηλεκτρικό R5 και το μελλοντικό Volkswagen ID.2 ή το Hyundai Ioniq 2. Η συμφωνία με τη Volkswagen θα μπορούσε να επιτρέψει στον Αμερικανό κατασκευαστή να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα MEB Entry των μελλοντικών ID.2, Škoda Epiq και Cupra Raval.

Όμως η Ford αποκάλυψε πρόσφατα ότι διαθέτει μια «μικρή ομάδα τεχνικών» που σημειώνουν πρόοδο στην εξέλιξη αυτού του βασικού επιπέδου, 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου. H τιμή του οποίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ. Μια ομάδα εργασίας που για επικεφαλής έχει τον Alan Clarke, πρώην διευθυντή μηχανολογίας της Tesla.

Ως εκ των παραπάνω, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είτε με πλατφόρμα δική της είτε με την αρωγή του Volkswagen Group, η Ford θα επιθυμούσε να δώσει στο μικρό ηλεκτρικό της δυναμικά χαρακτηριστικά που να συνάδουν με την οδηγοκεντρική παράδοση της φίρμας.

Ford Mini EV
H προσθιοκίνητη πλατφόρμα MEB Small ή Entry θα ήταν μια πιθανότητα για τη βάση του μικρού ηλεκτρικού Ford. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο οδηγός για τη Ford βρίσκεται ως κύριος συντελεστής της εξίσωσης είτε πρόκειται για EV είτε για μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στο μέλλον, ο Martin Sander υπόσχεται ότι τα μοντέλα της αμερικανικής φίρμας θα μπορούσαν να βελτιωθούν και σε ποιότητα, παίρνοντας το παράδειγμα του νέου Explorer. Ένα μοντέλο που, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται σε «διαφορετικό επίπεδο» από αυτό που έχουμε δει από τη Ford στο παρελθόν.

Οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό SUV του Μπλε Οβάλ, του Explorer, έχουν ανοίξει και στην Ελλάδα, με την τιμή του να ξεκινά από τις €40.700 με την κρατική επιδότηση.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-02 17:31:41

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button