Auto

Επιτέλους… έρχεται στην Ελλάδα η δίλιτρη Lotus Emira

Καλώς την και ας άργησε θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αναφορικά με την «μικρή» Lotus Emira η οποία εφοδιάζεται με τον κινητήρα των 2.0 λίτρων. Το βρετανικό μοντέλο μπορεί ακόμα να μην έχει εισαχθεί στην Ελλάδα με αυτό το μηχανικό σύνολο (έχει έρθει με το μοτέρ των 3.5 λίτρων), αλλά πλέον είναι θέμα εβδομάδων να τη δούμε στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του eportal.gr, είναι σίγουρο (επιτέλους) πως θα έρθει πριν από το καλοκαίρι, με την εισαγωγική εταιρεία (Trident Cars) να έχει καταφέρει να κλείσει ικανοποιητικό αριθμό αυτοκινήτων προκειμένου να καλύψει μέρος της ζήτησης των πελατών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.



Πόσο θα κοτίζει;

Αξίζει να σημειώσουμε πως η δίλιτρη Lotus Emira έχει δανειστεί τον κινητήρα από την AMG και είναι αυτός που γνωρίζουμε από την Mercedes A45 AMG. Ο συγκεκριμένος αποδίδει 360 ίππους και προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις που βάζουν… φωτιά στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 0-100χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 4,2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 282 χλμ./ώρα. Συγκριτικά με την έκδοση των 3.5 λίτρων που είναι διαθέσιμη με μηχανικό κιβώτιο, η Emira με το δίλιτρο μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το σπορ μοντέλο που εμφανισιακά θυμίζει super car (ιδίως όταν το δεις να κινείται στο δρόμο) θα παίξει τιμολογιακά πάνω από τα 110.000 ευρώ. Προς το παρόν η εισαγωγική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τις τιμές, κάτι που αναμένεται να μάθουμε τις επόμενες εβδομάδες.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-26 13:30:12

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button