Γυναίκα

Γιατί να επιλέξετε ένα king-size κρεβάτι για το υπνοδωμάτιό σας

Το king-size κρεβάτι που αγαπήθηκε από όσους θέλουν άπλετο χώρο κατά τον ύπνο, έχει γίνει πλέον τάση στα σύγχρονα έπιπλα.

Ο όρος «king-size κρεβάτι» αναφέρεται σε ένα μέγεθος κρεβατιού που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση από τα κλασικά διπλά κρεβάτια.

Αυτή η κατηγορία κρεβατιών χαρακτηρίζεται από σημαντικά μεγαλύτερο μέγεθος, επιτρέποντας σε όποιον κοιμάται πάνω σε αυτό να απολαμβάνει γενναιόδωρο χώρο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πόσο μεγάλο είναι ένα king-size κρεβάτι;

Γενικά, ένα κρεβάτι king-size μπορεί να έχει διαφορετικές διαστάσεις, ωστόσο, τυπικά, ένα king-size κρεβάτι έχει διαστάσεις 180/200 x 190/200 εκατοστά, σε αντίθεση με:

το γαλλικό διπλό κρεβάτι, του οποίου οι διαστάσεις είναι 140 x 200 εκατοστά,

το διπλό κρεβάτι Queen Size, το οποίο έχει διαστάσεις 150 x 190/200 εκατοστά,

το standard διπλό κρεβάτι, το οποίο έχει διαστάσεις 160 x 190/200 εκατοστά.

Ωστόσο, οι διαστάσεις μπορεί να διαφέρουν, καθώς τα king size κρεβάτια μπορεί επίσης να είναι διαφορετικών τύπων: το τυπικό κρεβάτι King Size έχει διαστάσεις 180 x 200 εκατοστά, ωστόσο:

  •     το κρεβάτι California King Size έχει διαστάσεις 180 x 210 εκατοστά,
  •     το αμερικανικό κρεβάτι King Size έχει διαστάσεις 190 x 200 εκατοστά,
  •     το κρεβάτι Super King Size έχει διαστάσεις 195 x 200 cm ή 200 x 200 εκατοστά.

Υπάρχει επίσης, αν και πολύ πιο σπάνιο, το κρεβάτι Alaskan King Size, το οποίο έχει διαστάσεις περίπου 273 x 273 εκατοστά.

Γιατί να επιλέξεις ένα κρεβάτι king-size;

Το king-size κρεβάτι, όπως είδαμε, είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ωστόσο, ο άπλετος χώρος δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα. Συγκεκριμένα:

Ένα κρεβάτι king-size μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου, καθώς χάρη στον διαθέσιμο χώρο, μειώνεται ο κίνδυνος διαταραχών του ύπνου που προκαλούνται από τις κινήσεις του συντρόφου.

Η δυνατότητα να ξαπλώνεις και να κινείσαι ελεύθερα σε ένα king-size κρεβάτι μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, επιτρέποντας μια βαθύτερη και πιο άνετη ανάπαυση.

Ένα κρεβάτι king-size αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά ή κατοικίδια, καθώς προσφέρει αρκετό χώρο για όλους.

Τα κρεβάτια σε king-size μέγεθος έχουν συχνά κομψό σχεδιασμό, καθιστώντας τα κεντρικό σημείο στο εσωτερικό σχεδιασμό μιας μοντέρνας κρεβατοκάμαρας.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-10 14:20:35

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button