Γυναίκα

Μυστικά φροντίδας για τα τέλεια σγουρά μαλλιά από την Kerastase

Τα σγουρά μαλλιά ή μαλλιά με μπούκλες σίγουρα ξέρουν να κλέβουν την παράσταση. Όσοι όμως τα έχουν… Ξέρουν πως η περιποίησή τους μερικές φορές μπορεί να είναι κάπως tricky. Όμως, μην ανησυχείς! Γιατί αν ακολουθήσεις τα σωστά μυστικά φροντίδας, έχεις την επιτυχία στο τσεπάκι σου.

Όταν πρόκειται για την περιποίηση των σγουρών ή με μπούκλες μαλλιών, μία λέξη πρωταγωνιστεί, και αυτή είναι: η ενυδάτωση. Όσο περισσότερη, τόσο το καλύτερο. (The more, the merrier). Και αυτό γιατί σε αντίθεση με τα ίσια μαλλιά, τα σγουρά έχουν την τάση να είναι πιο ξηρά, λόγω της δομής τους και να σπάνε πιο εύκολα. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να τους προσφέρουμε την απαραίτητη ενυδάτωση για να διατηρήσουμε τη λάμψη και την υγιή τους όψη.

Μία καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας θα πρέπει να περιέχει τη σωστή φροντίδα αλλά και την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων. Η χρήση ενυδατικού σαμπουάν και μαλακτικού είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας με υγιή όψη και ενυδατωμένα, ενώ η εφαρμογή μίας ενυδατικής μάσκας μία φορά την εβδομάδα μπορεί να προσφέρει επιπλέον θρέψη και αναζωογόνηση. Επίλεξε όμως, μία αποτελεσματική μάσκα ενυδάτωσης για σγουρά μαλλιά που περιέχει ενυδατικά συστατικά, όπως έλαιο αβοκάντο ή γλυκερίνη. Η σύνθεση τους βοηθάει στην ενίσχυση της υγρασίας των μαλλιών μας και βοηθάει στην αποκατάσταση των ξηρών και ταλαιπωρημένων μαλλιών, λόγω των καθημερινών παραγόντων όπως ο καιρός και η θερμότητα.

Εκτός από τη χρήση μασκών ενυδάτωσης, είναι επίσης σημαντικό να επιλέξουμε προϊόντα styling που προσφέρουν υγρασία και ελαστικότητα στα μαλλιά μας. Κρέμες ή μους με ενυδατικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες μεταξιού ή πανθενόλη, μπορούν να δώσουν στα μαλλιά μας την υγιή όψη και τη μορφή που επιθυμούμε, χωρίς να τα βαραίνουν ή να τα φριζάρουν.

Για να διατηρήσουμε τα σγουρά ή με μπούκλες μαλλιά μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, θέλει πολλές φορές καθημερινή προσοχή και αφοσίωση. Και παρόλο που πολλοί από εμάς απολαμβάνουμε το μπάνιο με πολύ ζεστό νερό, είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τη χρήση του κατά το λούσιμο, καθώς αυτό μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά μας και να ενισχύσει το σπάσιμο της τρίχας. Αντίθετα, το κρύο ή το δροσερό νερό είναι πιο φιλικό προς τα μαλλιά μας και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας τους.

Ακόμα, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την υπερβολική θερμότητα, καθώς το στέγνωμα με πιστολάκι σε μεγάλη θερμοκρασία ή χρήση ισιωτικών μπορεί να καταστρέψει και να σπάσει την τρίχα. Αντί για αυτό, μπορούμε να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά ή να χρησιμοποιήσουμε πιο χαμηλή θερμοκρασία και από απόσταση, για να τα στεγνώσουμε.

Τέλος, μην αμελείς τις τακτικές επισκέψεις στον κομμωτή σου. Οι ειδικοί ξέρουν τι κάνουν και θα σε βοηθήσουν, δίνοντάς σου συμβουλές και προϊόντα περιποίησης που ταιριάζουν στις ανάγκες των μαλλιών σου. Επιπλέον, το κατάλληλο κούρεμα μπορεί να κάνει θαύματα στην εμφάνιση των σγουρών μαλλιών. Ένας κομμωτής με εμπειρία σε σγουρά μαλλιά μπορεί να σε συμβουλέψει για το ποιο είναι το σωστό μήκος για σένα και την κατάλληλη κοπή που θα αναδείξει τη φυσική κυματιστή υφή στις μπούκλες σου.

Extra tip: Δοκίμασε την κρέμα τζελ για σγουρά μαλλιά Curl Manifesto της Kérastase και ενίσχυσε το σχήμα της μπούκλας σου. Ένα προϊόν που συνδυάζει την ενυδατική δράση μιας κρέμας και το κράτημα ενός gel για 24 ώρες, για μαλλιά χωρίς φριζάρισμα.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-30 14:00:05

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button