Γυναίκα

Χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε τις πετσέτες σας ξανά απαλές και αφράτες

Είναι σημαντικό να πλένετε τακτικά τις πετσέτες σας, για να αποτρέψετε την συσσώρευση μικροβίων από την τακτική χρήση σε συνδυασμό με την υγρασία.

Από την άλλη πλευρά, το συχνό πλύσιμο μπορεί να διασπάσει τις ίνες της πετσέτας σας και να χάσει την αφράτη υφή της.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που μπορείτε να υιοθετήσετε, ώστε οι πετσέτες σας να γίνουν και πάλι απαλές και αφράτες.

Λίγο απορρυπαντικό, καθόλου μαλακτικό

Η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις ίνες της πετσέτας, δίνοντας την αίσθηση τραχύτητας στο δέρμα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την συνιστώμενη ή λιγότερη (έως και μισή) ποσότητα απορρυπαντικού, όταν πλένετε πετσέτες.

Αποφύγετε τελείως το μαλακτικό γιατί αφήνει υπολείμματα στις πετσέτες.

Με την πάροδο του χρόνου και τις συνεχείς πλύσεις, οι ίνες σκληραίνουν και τα υπολείμματα μαλακτικού μειώνουν την απορροφητικότητα της. Γι’ αυτό είναι σημαντικό, να ελέγχετε πάντα την ετικέτα της πετσέτας, ώστε να διασφαλίζετε ότι δεν θα χαθεί η απαλότητα της.

Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο

Εάν δεν αφήσετε χώρο στο πλυντήριο, οι πετσέτες σας δεν θα μπορούν να ξεπλυθούν σωστά. Υπάρχει, επίσης, μεγάλη πιθανότητα να μείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού στις πετσέτες, εάν δεν αφήσετε τον κατάλληλο χώρο για το σωστό πλύσιμο τους.

Έτσι, λοιπόν, είναι χρήσιμο να μην υπερφορτώνετε τον κάδο του πλυντηρίου σας, ώστε να έχουν χώρο να «αναπνέουν». Μια λύση είναι να ξεχωρίζετε τα ρούχα και να τις πλένετε μόνες τους.

Ως εναλλακτική επιλογή, τοποθετήστε τις στο πλυντήριο μαζί με ελαφρά υφάσματα και όχι μαζί με τζιν, ή αλλά ρούχα που έχουν φερμουάρ ή κουμπιά, αφού μπορεί να επηρεάσουν την ύφανσή τους.

Πλύση σε μέτρια θερμοκρασία

Αν και το πλύσιμο των πετσετών σας σε υψηλή θερμοκρασία είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να απαλλαγείτε από όλα τα μικρόβια που έχουν συσσωρευτεί στην πετσέτας σας, μπορεί επίσης να είναι πολύ επιζήμιο για τις ίδιες τις ίνες. Άραγε, ποιος είναι ο λόγος; Το βαμβάκι (το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι περισσότερες πετσέτες) είναι ένα πολύ μαλακό υλικό, το οποίο είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες. 

Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να επιλέξετε μέτρια θερμοκρασία (30 ή 40 βαθμούς Κελσίου), η οποία, αφενός, θα διατηρήσει τις ίνες της πετσέτας σας και, αφετέρου, θα σας βοηθήσει να επιτύχετε την επιθυμητή απαλότητα, εξαλείφοντας τα περισσότερα από τα βλαβερά βακτήρια.

Περιστασιακά, μπορείτε να πλύνετε τις πετσέτες σας στους 60 βαθμούς Κελσίου για να απαλλαγείτε από τα εγκλωβισμένα βακτήρια και την πιθανή μούχλα, αλλά γενικά, είναι καλύτερο να επιμείνετε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες όταν φροντίζετε τα βαμβακερά υφάσματα σας.

Λευκό ξύδι

Tο λευκό ξύδι είναι κατάλληλο για τις πετσέτες και αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή αντί για μαλακτικό. Προσθέστε δύο φλιτζάνια στην πλύση, ώστε να απομακρυνθούν από τις πετσέτες τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού. Επίσης, θα διαπιστώσετε ότι σύντομα οι πετσέτες αναμένεται να γίνουν πιο μαλακές.

Απλώστε τις πετσέτες να στεγνώσουν στον αέρα

Απλώστε τις πετσέτες σας, ώστε να στεγνώσουν στον αέρα. Μην τις μαζέψετε πριν σιγουρευτείτε ότι έχουν στεγνώσει τελείως. Επίσης, μην τις στοιβάζετε μαζί με άλλα ρούχα, όταν τις διπλώσετε, για να μην κάνουν τσάκισμα.

To άρθρο Χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε τις πετσέτες σας ξανά απαλές και αφράτες δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-20 15:01:00

Back to top button