Συνταγές

Γκασπάτσο: Η πεντανόστιμη ανδαλουσιανή σούπα που τρώγεται παγωμένη

  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 150γρ. αγγούρι καθαρισμένο, ξεσποριασμένο
  • 2-3 φέτες ψωμί λευκό, μπαγιάτικο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες ζεματίζοντάς τες για 2 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα σποράκια.

Αφαιρείτε σχολαστικά την κόρα από το ψωμί και το μουλιάζετε σε κρύο νερό. Μόλις φουσκώσει καλά το στύβετε και το θρυμματίζετε με τα δάχτυλα. Ψιλοκόβετε το αγγούρι και το ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το ψωμί και τα χτυπάτε να γίνουν πολτός.

Προσθέτετε τις ντομάτες και χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα. Αδειάζετε το μίγμα σε γυάλινη κανάτα και προσθέτετε τον πελτέ. Με ένα κουτάλι που έχει μακρύ χερούλι ανακατεύετε σχολαστικά μέχρι να διαλυθεί ο πελτές.

Έπειτα αλατίζετε λίγο λίγο και ανακατεύετε καλά για να φέρετε το μίγμα σας στο σωστό σημείο. Αμέσως μετά μπόλικο πιπέρι και, ψυγείο.

Πριν σερβίρετε, προσθέτετε μπόλικα παγάκια και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Διατροφικά do’s & don’ts για τις ημέρες που η θερμοκρασία χτυπάει «κόκκινο»

Σνίτσελ Μελιτζάνας: Μία πρωτότυπη συνταγή που θα την απολαμβάνετε όλο το καλοκαίρι




Δημοσιεύτηκε !

Back to top button