Γυναίκα

Τι να κάνετε αν το παιδί σας μισεί τη θάλασσα

Υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα. Μπορεί τα παιδιά να λατρεύουν τη θάλασσα και να παίζουν στο νερό, αλλά υπάρχουν και άλλα που προτιμούν να κάθονται στην παραλία και να μη βρέχονται!

Πολλά παιδιά (και ενήλικες) φοβούνται το νερό για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Για τα μικρά παιδιά, το να μπαίνουν στο νερό μπορεί να είναι σαν να μπαίνουν σε κάτι που δεν έχει σαφή όρια και είναι βαθύ και ευρύ, πράγμα που μπορεί να είναι τρομακτικό. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε και δεν μπορείτε να κάνετε όταν το παιδί σας φοβάται τη θάλασσα.

Κατασκευάστε μια φυσική πισίνα

Αν τα παιδιά φοβούνται τη θάλασσα, σκάψτε μια μικρή τρύπα στην άμμο και γεμίστε την με νερό. Η κατάδυση σε αυτή τη μικρή “πισίνα” θα τα βοηθήσει να συνηθίσουν στην ιδέα του νερού. Εναλλακτικά, αν το παιδί σας δεν θέλει να πλησιάσει το νερό, κάντε μια βόλτα κατά μήκος της ακτής προσπαθώντας να μείνετε μακριά από το νερό. Μόλις συνηθίσει να βρίσκεται κοντά στο νερό, αρχίστε να κυνηγάτε μαζί τα κύματα.

Πείτε του πόσο καλά περνάτε

Το κλειδί είναι να συνδέσετε το νερό του ωκεανού με μια ποικιλία δραστηριοτήτων στο νερό και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Μόλις οι άνθρωποι αρχίσουν να βλέπουν το νερό ως ασφαλές και διασκεδαστικό, θα είναι λιγότερο φοβισμένοι και πιο πιθανό να μπουν στη θάλασσα.

Μην το εξαγοράζετε

Μην τάζετε παγωμένο χυμό πορτοκαλιού ή παγωτό σοκολάτα για να μπει στη θάλασσα. Καμία αγάπη δεν μπορεί να κερδηθεί με τη βία. Όλα χρειάζονται χρόνο και υπομονή.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-01 17:00:21

Back to top button