Συνταγές

Συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ vegan και light

Μπολονέζ ναι αλλά vegan και ελαφριά που θα φτιάξεις εύκολα και θα εντυπωσιαστείς από τη νοστιμιά. 

Συστατικά

  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο και καθαρισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 σέλερι, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουτ. της σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 συσκευασία ντοματοπελτές
  • 1 φλιτζάνι κανονικές φακές
  • 1/4 του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • παρμεζάνα (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι, μέχρι να ροδίσουν ή για περίπου 5 λεπτά.\ Προσθέτεις το σκόρδο, το θυμάρι και τη ρίγανη και σοτάρεις για 2 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτεις τον ντοματοπελτέ και τις φακές, περιχύνεις δύο φλιτζάνια νερό και σκεπάζεις την κατσαρόλα.
  • Αφήνεις τα υλικά σου να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά.
  • Προσθέτεις τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνεις να σιγοβράσει για δέκα ακόμη λεπτά.
  • Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα, ετοιμάζεις τα μακαρόνια σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αναμειγνύεις τα υλικά στις δύο κατσαρόλες, ρίχνεις αλλά και πιπέρι, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και μοιράζεις σε μερίδες.

Photo: iStock

Ετικέτες SPAGHETTI BOLOGNESE,ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΠΟΛΟΝΕΖ VEGAN


Δημοσιεύτηκε !

Back to top button