Συνταγές

Σούπα γκασπάτσο με αγγούρι και αβοκάντο

Αγαπημένοι μου, η ζέστη καλά κρατεί, θα μου πεις στην Ελλάδα ο Σεπτέμβρης άνετα θεωρείται καλοκαιρινός μήνα, συμφωνώ και επαυξάνω γι΄αυτό και ετοίμασα ένα ωραιότατο δροσερό γκασπάτσο με αγγούρι και αβοκάντο!

Η πασίγνωστη Ισπανική κόκκινη σούπα gazpacho που συνηθίζεται να  φτιάχνεται από ντομάτα μπορεί να φτιαχτεί και από αγγούρι, γιατί όχι!

Άλλωστε ακόμη τα αγγούρια είναι εδώ!

Αν δεν τα βάλουμε σε καμιά σαλάτα, σε τζατζίκι, σε χυμούς ή σε κανένα gin δεν ξέρουμε συνήθως πως αλλιώς να τα αξιοποιήσουμε σε συνταγές.

Γι’ αυτό ας δούμε πως θα φτιάξεις κι εσύ σωστά τη συνταγή για γκασπάτσο με αγγούρι!

Λεπτομέρειες που θα αναδείξουν τη συνταγή

Το αγγούρι

Όσο και να το βρίσκεις περιττό θέλω να σταθούμε λίγο στο πως είναι ένα σωστό αγγούρι

  1. Τραγανό και ζουμερό
  2. Φρέσκο και με ζωηρό χρώμα
  3. Μοσχοβολάει και είναι νόστιμο

Ο,τι άλλο είναι αυτό που λένε και στο χωρίο μου “ξύλο” και δεν αναφέρομαι στα εξαιρετικά ξυλάγγουρα!

Για το γκασπάτσο-gazpacho πρέπει πολύ προσεκτικά να αφαιρεθούν οι σπόροι και η φλούδα, ο καλύτερος τρόπος είναι να το καθαρίσεις με ένα πίλερ.

Τέλος φρόντισε να είναι δροσερό, από το ψυγείο, όπως και τα υπόλοιπα συστατικά της σούπας.

Το αβοκάντο

Φίλοι μου, ξέρετε πως νιώθω όταν αγοράζω αβοκάντο ready to eat;

Σαν να παίζω τζόκερ, δηλαδή, ξέρω ότι δεν έχω καμία πιθανότητα να κερδίσω αλλά το κάνω..

Αν έχω αγοράσει 50 αβοκάντο ready to eat τα 42 τα έχω πετάξει και αν δεν τα έχω πετάξει.. τα έχω αναθεματίσει.

Ξέρω, μου συμβαίνει κι εμένα, λες “ΑΧ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΩ ΑΒΟΚΑΝΤΟ” αλλά 95% θα βρεις αβοκάντο που θέλουν 6 μέρες να ωριμάσουν.

Από την άλλη δεν γίνεται να δίνεις το 5 ευρω για κάτι που σου λένε ότι τρώγεται άμεσα και μόλις το ανοίγεις να το βλέπεις σάπιο.

Σκέτη απογοήτευση όμως το αβοκάντο είναι απαραίτητο στη συνταγή αυτή, πράξε ανάλογα.

Το θέλουμε ώριμο και βουτυράτο, να μας δώσει λιπαρότητα και ωραία υφή στη σούπα!

Τα υπόλοιπα υλικά

Το γκασπάτσο με αγγούρι είναι αυτονόητο οτι θέλει “πραγματάκια” για να αποκτήσει γεύση, απλά πράγματα, όπως μυρωδικά, οξύτητες και γιαούρτι.

Αν σου αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, βάλε οπωσδήποτε μια καυτερή πράσινη πιπεριά ή φρέσκο τζίντζερ, εκτός από ταμπάσκο.

Από τα μυρωδικά μην “προσπεράσεις” το σέλερι.

Αν αγαπάς την vegan διατροφή χρησιμοποίησε ένα σωστό γιαούρτι καρύδας ή σόγιας.

Το “μαγείρεμα”

Μια λέξη αρκεί η μάλλον δύο, θα χρειαστείς ένα καλό μπλέντερ, αυτό!

Στις φετινές μου διακοπές δοκίμασα στη Μασσαλία, σε ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ εστιατόριο, το Baskawai, ένα σεβίτσε που συνοδεύονταν από ένα σφηνάκι γκασπάτσο με ντομάτα και μάνγκο.

Απλά δίνω την ιδέα 😉


Εύα

 

 

Σούπα γκασπάτσο με αγγούρι και αβοκάντο

Δροσερό γκασπάτσο με φίνα γεύση από αγγούρι και αβοκάντο, μια τέλεια δροσερή, αναζωογονητική και πεντανόστιμη σούπα για τις ζεστές ημέρες!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20 mins

ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ Σούπα

ΥΛΙΚΑ  

Για τη σούπα

  • 2 μέτρια αγγούρια, καθαρισμένα από φλούδες και τους σπόρους τους
  • 1 μεγάλο αβοκάντο, ώριμο
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη από τους σπόρους της
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα βασιλικό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
  • Ταμπάσκο, προαιρετικά
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • Αγγούρι
  • Μοσχολέμονα
  • Ταμπάσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

  • Στο μπλέντερ βάζουμε τα αγγούρια, την πιπεριά, το σέλερι, το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε για 2’.

  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το τζίντζερ, το βαλσαμικό ξύδι, αλάτι, πιπέρι και περίπου 150ml παγωμένο νερό.

  • Συνεχίζουμε να πολτοποιούμε το μείγμα και προσθέτουμε όσο παγωμένο νερό χρειάζεται για να αραιώσουμε τη σούπα σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, υπολογίζοντας ότι στο τέλος θα προσθέσουμε και το γιαούρτι.

  • Δοκιμάζουμε τη σούπα, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.

  • Πριν το σερβίρισμα ενσωματώνουμε το κρύο γιαούρτι με έναν αναδευτήρα και προσθέτουμε μερικές σταγόνες ταμπάσκο.

  • Μοιράζουμε σε μπολάκια και σερβίρουμε το δροσερό γκασπάτσο με μοσχολέμονο, αγγούρι και ταμπάσκο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

  • Αν ταιριάζει στις γεύσεις μας, μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο κόλιανδρο
  • Εδώ μπορείτε να δείτε και άλλες συνταγές για σούπες κάθε εποχής
  • Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Olive

Σούπα γκασπάτσο με αγγούρι και αβοκάντο

 

 

 


Δημοσιεύτηκε !

Back to top button