Γυναίκα

Πόνος στο σεξ: Τι μπορεί να φταίει;

Φυσικά, ένα από τα πράγματα που δεν θέλετε να σας συμβεί κατά τη διάρκεια των πολύ προσωπικών σας στιγμών είναι ο πόνος του σεξ. Μπορεί να χαλάσει μια ρομαντική στιγμή, να σας αφήσει ακόμα αργότερα ή ακόμα και να δημιουργήσει φόβο σεξουαλικής επαφής.

Ο επιστημονικός όρος είναι πόνος συνουσίας και αναφέρεται στον πόνο που μπορεί να αισθανθεί μια γυναίκα πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ. Ο σεξουαλικός πόνος μπορεί να εμφανιστεί στο αιδοίο, στον προθάλαμο του κόλπου, στο περίνεο, που είναι μια ευαίσθητη περιοχή μαλακών ιστών, στην περιοχή μεταξύ του κόλπου και του πρωκτού και στον κόλπο. Σύμφωνα με έρευνα, επηρεάζει 4 στις 3 γυναίκες.

Ορισμένες γυναίκες αναφέρουν επίσης πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, στην περιοχή της πυέλου, στη μήτρα ή ακόμα και στην αίσθηση της ουροδόχου κύστης. Αυτός ο πόνος μπορεί να κάνει τη σεξουαλική επαφή δύσκολη. Στην πραγματικότητα, διεθνείς μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι ορισμένες γυναίκες αποφεύγουν εντελώς το σεξ λόγω του πόνου.

Μερικοί λόγοι πίσω από τον πόνο στο σεξ

1. Δερματίτιδα εξ’ επαφής

Η δερματίτιδα επαφής είναι ένα δερματικό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει δάκρυα και ρωγμές στο ευαίσθητο δέρμα του αιδοίου. Αυτό κάνει το σεξ πολύ οδυνηρό. Αυτό προκαλείται συχνά όταν μια γυναίκα έχει αλλεργική αντίδραση σε σαπούνι, λιπαντικό και/ ή προφυλακτικά.

2. Ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση εμφανίζεται όταν ο ιστός που κανονικά πρέπει να καλύπτει το εσωτερικό της μήτρας βρίσκεται σε άλλα μέρη του σώματος, συνήθως στην περιοχή της πυέλου. Τα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν με τρόπους που καθιστούν δύσκολη τη διάγνωση της πάθησης. Για παράδειγμα, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν στομαχικές διαταραχές, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, πόνο στο άνω μέρος του σώματος, υπερβολική ούρηση ή μυρμήγκιασμα. Αυτό το σύνολο συμπτωμάτων συχνά συγχέεται με άλλες καταστάσεις όπως σκωληκοειδίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ψυχική ασθένεια ή κύστεις ωοθηκών.

3. Αιδοιοδυνία

Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται όταν εμφανίζεται χρόνιος πόνος στο αιδοίο, δηλαδή εμφανίζεται για περισσότερο από 3 μήνες και δεν σχετίζεται με λοιμώξεις ή παθολογίες. Μπορεί να περιγραφεί ως καύση και μπορεί να συμβεί όταν καθίσετε για πολύ καιρό.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-05 21:00:28

Back to top button