Auto

Νέες, προσιτές εκδόσεις για την Mercedes-Benz A-Class

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέα Mercedes-Benz A-Class έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο πολυτελείς προτάσεις της κόμπακτ κατηγορίας.

Μέχρι τώρα, από την αρχή του λανσαρίσματός της στην ελληνική αγορά, το εισαγωγικό μοντέλο του premium Γερμανού κατασκευαστή ήταν διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις βενζίνης (Α200, Α220 4MATIC και Α250 4MATIC), μία έκδοση πετρελαίου (Α220d) και μία plug-in hybrid (Α250e). Χαρακτηριστικό και των πέντε αυτών εκδόσεων, τόσο σε χάτσμπακ όσο και σε σεντάν αμαξώματα, είναι ο πλούσιος βασικός τους εξοπλισμός.

Πλέον, η απόκτηση των Mercedes-Benz A-Class γίνεται πιο προσιτή, καθώς η Star Automotive Ελλάς φρόντισε να προστεθούν στην γκάμα των μοντέλων της οι νέες εισαγωγικές εκδόσεις Α180 Style & A250e Style (χάτσμπακ και σεντάν).

Η Mercedes-Benz A-Class, στη νεόφερτη έκδοση Style ξεκινά από τις €37.990

Με γνώμονα πάντα τον καταναλωτή και τις ανάγκες του, οι παραπάνω εκδόσεις προσφέρονται σε προνομιακές τιμές αγοράς ή μακροχρόνιας μίσθωσης και έχουν μικρές διαφοροποιήσεις στην πλούσια παλέτα του βασικού εξοπλισμού της A-Class, χωρίς όμως αλλαγή στα κύρια χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας του μοντέλου.

Η A180 Style διατίθεται μεταξύ άλλων με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, κάμερα οπισθοπορείας, δερμάτινο τιμόνι, σύστημα επιλογής τρόπου οδήγησης DYNAMIC SELECT, τα γνωστά εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης της εταιρείας όπως το Speed Limit Assist, την ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και το Active Brake Assist, σύστημα πλοήγησης Navigation Premium και οθόνη πολυμέσων 10,25”. Επιπλέον, διατίθεται με ζάντες 16” (ζάντες 17” για την A250e Style) και οχτώ χρωματικές επιλογές.

Η έκδοση Α180 Style διαθέτει τον γνωστό 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,33 lt που συναντάμε και στις Α200 και GLA 200 με μέγιστη ισχύ τους 136 ίππους. Αυτή η μονάδα διαθέτει ήπια υβριδικό σύστημα 48V που υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 10 kW επιπλέον ισχύ. Ο μικρός αυτός ηλεκτροκινητήρας των 14 ίππων του υβριδικού συστήματος, προσθέτει καλύτερη απόκριση στο γκάζι στις χαμηλές στροφές, αλλά αφαιρεί και ένα μερίδιο από το φορτίο του βενζινοκινητήρα με αποτέλεσμα να περιορίζεται η κατανάλωση καυσίμου.

https://www.drive.gr/news/agora/Mercedes-Benz A-Class Style

Όσον αφορά την επαναφορτιζόμενα υβριδική έκδοση A250e Style, εκτός από τροποποιήσεις στον βασικό εξοπλισμό, δεν έχουν υπάρξει διαφοροποιήσεις στην ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και κατά συνέπεια στην ηλεκτρική αυτονομία που προσφέρει. Για τη φόρτιση παραμένουν διαθέσιμες τρεις επιλογές: πέρα από την τυπική με 3,7 kW, η μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW ή με συνεχές ρεύμα έως 22 kW (προαιρετικός εξοπλισμός). Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά, εξασφαλίζοντας μια ευέλικτη και πρακτική διαδικασία φόρτισης για την καθημερινότητα.

Ακολουθεί πίνακας με τις τιμές της έκδοσης Style:

ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΗ
Mercedes-Benz A180 Style €37.990
Mercedes-Benz A180 Sedan Style  €38.950
Mercedes-Benz A250e Style €49.950
Mercedes-Benz A250e Sedan Style €52.500

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-19 16:03:18

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button