Απόψε το βράδυ τρώμε ομελέτα φούρνου με ντοματίνια και φέτα
Θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο και γρήγορο για απόψε το βράδυ; Σας έχουμε τη λύση! Φτιάξτε μια ομελέτα φούρνου που θα φαγωθεί με μπόλικη όρεξη απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με πράσινη σαλάτα κι αν περισσέψει κάποιο κομμάτι, μπορεί άνετα να γίνει πρώτη ύλη για το σάντουιτς που θα πάρετε την επόμενη μέρα στο γραφείο.
Υλικά:
8 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
250 ml γάλα
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. φέτα τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο
700 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
10-12 ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 κ.σ. θυμάρι ξερό τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το λάδι (που θα δώσει επιπλέον νοστιμιά στο φαγητό), τη φέτα και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, σκορπάμε ομοιόμορφα τα ντοματίνια, τις ελιές (προαιρετικά), πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα και να ψηθεί από κάτω.
Διαβάστε επίσης
Με αυτή τη συνταγή θα φάει το κουνουπίδι, ακόμη και ο πιο αντιδραστικός!
Βρήκαμε εύκολη συνταγή για τιραμισού να το… φας στο ποτήρι!
Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μήλου – Η τέλεια φθινοπωρινή συνταγή