Γυναίκα

6 πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν το ξύλινο πάτωμα σας

Το ξύλινο πάτωμα είναι αρκετά ανθεκτικό, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούν να να προκαλέσουν φθορές στην επιφάνεια του.

Για να διατηρήσετε το ξύλινο πάτωμα σας, σαν καινούργιο, όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην συντήρηση του.

Το ξύλινο πάτωμα  προσφέρει μια ζεστή ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα, αναβαθμίζοντας την αισθητική του κάθε σπιτιού, γι’ αυτό, είναι σημαντικό να αποφεύγετε να κάνετε ορισμένα λάθη που μπορεί να το καταστρέψουν.

Ψηλοτάκουνα παπούτσια: Τα τακούνια μπορούν εύκολα να αφήσουν γρατζουνιές στα ξύλινα πατώματα. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν βαθουλώματα.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι καλύτερο να βγάζετε τα ψηλοτάκουνα, μόλις εισέρχεστε στο σπίτι σας.

Επίσης, είναι σημαντικό να καθαρίζετε και τ’ άλλα παπούτσια σας στα πατάκια εισόδου, καθώς αρκετές φορές μαζεύονται χαλίκια στις σόλες. Αυτά τα πετραδάκια μπορούν να προκαλέσουν γρατσουνιές στο πάτωμά σας. 

Το λάθος προϊόν καθαρισμού: Η μέθοδος καθαρισμού μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη μακροζωία και την εμφάνιση του πατώματος σας. Συνεπώς, μην χρησιμοποιείτε «σκληρά» χημικά προϊόντα για να καθαρίσετε το πάτωμά σας. 

Επιπλέον, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα γιατί μπορεί να αφήσετε σημάδια. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιήσετε συσκευές καθαρισμού με ατμό, δεδομένου ότι η υγρασία μπορεί να εισχωρήσει στους αρμούς και να προκαλέσει ζημιά, παραμορφώνοντας το ξύλο.

Το ίδιο ισχύει και για το νερό. Προτιμήστε καλύτερα να ξεσκονίσετε το πάτωμα σας καθώς και να το καθαρίσετε με στεγνό σφουγγάρισμα. 

Έπιπλα: Μην αφήνετε τα πόδια των επίπλων σας απροστάτευτα. Εφαρμόστε προστατευτικά τακάκια με τσόχα κάτω από τα πόδια κάθε επίπλου που έρχεται σε επαφή με το ξύλινο δάπεδο. Το βάρος των επίπλων που αφήνονται απροστάτευτα μπορεί να βλάψει το φινίρισμα και το ξύλο με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης, είναι σημαντικό να μην σέρνετε τα έπιπλα κατά μήκος του δαπέδου, καθώς μπορεί να προκληθούν γρατσουνιές και βαθουλώματα στις σανίδες. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να  ελέγχετε τα τακάκια κάθε δύο μήνες, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζονται αντικατάσταση ή ότι δεν έχουν μαζευτεί σκουπιδάκια κάτω από αυτά.

Νερό: Η χρήση όσο το δυνατόν λιγότερου νερού κατά τον καθαρισμό, θα προστατεύσει το ξύλινο πάτωμα σας και θα αποτρέψει την φθορά του.

Φροντίστε να καθαρίζετε έγκαιρα οποιοδήποτε υγρό (καφές, νερό, κρασί) πέσει κατά λάθος στο ξύλινο πάτωμα, το συντομότερο δυνατό, καθώς μπορεί να εμφανιστούν σκούρα μπαλώματα στις σανίδες, ως επακόλουθο της υγρασίας και της μούχλας. 

Κατοικίδια: Σε περίπτωση που έχετε κατοικίδιο ζώο στο διαμέρισμα σας, βεβαιωθείτε ότι τα νύχια του κατοικίδιου σας είναι κομμένα και περιποιημένα, ούτως ώστε να ελαχιστοποιήστε το ενδεχόμενο να προκληθούν γρατσουνιές στο πάτωμα.

Ως εναλλακτική επιλογή, μην αμελείτε να στρώνετε χαλάκια, όλες τις εποχές του χρόνου.

Άμεσο ηλιακό φως: Tέλος, είναι σημαντικό να προστατεύσετε το ξύλινο πάτωμα σας από τις ακτινοβολίες του ήλιου, ώστε να μην δημιουργηθούν σκούρα μπαλώματα.

Κατά τους καλοκαιρινές μήνες, λοιπόν, φροντίστε να κλείνετε τις κουρτίνες για να φιλτράρετε το φως του ήλιου ή να κατεβάζετε τα ρολά σας.

To άρθρο 6 πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν το ξύλινο πάτωμα σας δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-19 15:01:00

Back to top button