Γυναίκα

Ένας οπτομέτρης εξηγεί γιατί δεν πρέπει να φοράμε μάσκαρα σε καθημερινή βάση

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν μια καθημερινή ρουτίνα μακιγιάζ, την οποία ακολουθούν ευλαβικά. Ξεκινάμε με την ενυδάτωση του προσώπου και την εφαρμογή του κατάλληλου foundation, συνεχίζουμε με το «γέμισμα» των φρυδιών και τελειώνουμε με τη μάσκαρα, όταν θέλουμε να κάνουμε ένα απλό φρεσκάρισμα.

Κι ενώ μπορεί να σκεφτείτε ότι αυτό το ελάχιστο make up δεν κάνει κακό, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπάρχει ένα προϊόν ομορφιάς που πρέπει να σταματήσουμε να εφαρμόζουμε σε καθημερινή βάση στο πρόσωπό μας.

Σύμφωνα με την οπτομέτρη Ceri Smith-Jaynes, η μάσκαρα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα μάτια. Η ειδικός εξηγεί ότι η συνεχής χρήση της μάσκαρα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή λοίμωξη, ακόμη και να προκαλέσει βλάβη στο δακρυϊκό φιλμ των ματιών.

«Γενικά, κάθε καλλυντικό που εφαρμόζεται γύρω από την περιοχή των ματιών μπορεί να περάσει στα μάτια μέσα σε λίγα λεπτά. Αν διαταραχθεί αυτό το φιλμ, τα δάκρυα εξατμίζονται πιο γρήγορα και το μάτι στεγνώνει, οδηγώντας σε ερεθισμό».

Προσοχή στην ημερομηνία λήξης

Η ειδικός εξήγησε επίσης πώς η συσκευασία της μάσκαρα είναι πιθανό να μολυνθεί από βακτήρια που ζουν στο δέρμα μας ύστερα από μερικούς μήνες, αυξάνοντας τις πιθανότητες μόλυνσης. Συμβουλεύει τις γυναίκες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο σύμβολο που υπάρχει πάνω στη συσκευασία με ένα ανοιχτό βαζάκι και έναν αριθμό με ένα γράμμα δίπλα του, για παράδειγμα 3M. Αυτό σημαίνει τρεις μήνες και είναι η συνιστώμενη περίοδος που μπορείτε να χρησιμοποιείτε το προϊόν. Μετά το χρονικό αυτό διάστημα, πετάξτε τη μάσκαρα και αγοράστε μία καινούργια.

Διαβάστε επίσης

“8 Γυναίκες”: Τελευταία αποχαιρετιστήρια παράσταση για την πιο δροσερή κωμωδία

Η Μποφίλιου απαντά μετά τον ντόρο για το “ακριβό επαναστατικό” φόρεμα στη συναυλία




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 16:31:04

Back to top button