Γυναίκα

Χρήσιμα tips για να μην ξεχειλίζει το βραστό νερό από την κατσαρόλα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που ανακύπτουν στην κουζίνα κατά την διάρκεια του μαγειρέματος είναι όταν το βραστό νερό ξεχειλίζει από την κατσαρόλα.

Όπως είναι γνωστό, το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου, επομένως, το νερό πρέπει πρώτα να αρχίσει να κοχλάζει και στην συνέχεια να ρίξουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια ή το αυγό.

Βέβαια, η πρώτη κίνηση που κάνουμε, όταν βλέπουμε ότι το νερό βράζει, είναι να χαμηλώσουμε την φωτιά.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο γρήγορα κόλπα για να περιορίσετε τις φυσαλίδες του ατμού και να μαγειρέψετε με ασφάλεια και άνεση.

Τοποθετήστε μια ξύλινη κουτάλα

Τοποθετήστε μια ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα, έτσι ώστε να ακουμπάει το χείλος του μαγερικού σκεύους. Οι φυσαλίδες που δημιουργούνται από τον βρασμό του νερού «σπάνε», όταν έρθουν σε επαφή με την κουτάλα, ενώ απορροφάει και κάποια ποσότητα νερού, επειδή είναι ξύλινη.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε μονο ξύλινη, και όχι μεταλλική, αφού δε θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Ρίξτε λίγο βούτυρο ή λάδι

Ρίξτε περιμετρικά στο χείλος της κατσαρόλας λίγο βούτυρο ή λάδι. Η λιπαρότητα βοηθά στο να μειωθούν οι φυσαλίδες ατμού και έτσι το νερό «πέφτει», χωρίς να ξεχειλίζει από την κατσαρόλα.

Εκτός από αυτά τα γρήγορα κόλπα, όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είναι καλό να μην γεμίζετε την κατσαρόλα περισσότερο από τα 2/3 της χωρητικότητάς της.

Αφήνοντας αρκετό χώρο, το νερό έχει περισσότερο περιθώριο, επομένως, δεν θα ξεχειλίσει. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι η κατσαρόλα είναι αρκετά μεγάλη για την ποσότητα του νερού που προσθέτετε.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-12-08 16:01:00

Back to top button