Auto

Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά: Πώς προχωρά το μεγάλο έργο;

Σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης βρίσκεται ο διαγωνισμός για να υλοποιηθεί ο Τριπλός Κόμβος στον Σκαραμαγκά, ένα από τα σημαντικότερα έργα για την Δυτική Αττική. Καθώς εκτιμάται ότι θα δώσει τεράστια ανάσα στο κυκλοφοριακό κομφούζιο της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπέδιου.

Στο τμήμα που αφορά στην ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής  Αιγάλεω είναι σε εξέλιξη οι απαλλοτριώσεις, ενώ έχει εγκριθεί και η περιβαλλοντική μελέτη.

Ένα από τα καθοριστικά εναπομείναντα βήματα, είναι η ένταξη του έργου σε κάποιο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021-2027, προκειμένου να μπορέσει να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως εθνικής σημασίας και έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Τεχνικός Σύμβουλος του έργου είναι η εταιρεία ΣΑΛΦΩ.

Το συνολικό κόστος, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, αγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών, θα οριστικοποιηθεί και θα επικαιροποιηθεί το σημερινό κόστος του έργου, ειδικότερα με τις μεγάλες αυξήσεις σε υλικά και ενέργεια.

Ο Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά, πρόκειται για έργο-ανάσα για τη Δυτική Αττική. Με την κατασκευή του τριπλού κόμβου θα υπάρχει απευθείας σύνδεση της Εθνικής Οδού με τη Λεωφόρο Σχιστού, θα συνδεθεί η ημιδιανοιγμένη στο νότιο άκρο της, Περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ θα ολοκληρωθούν και θα λειτουργήσουν και ο διανοιγμένες Σήραγγες, που είναι στη στροφή προς Σκαραμαγκά και πριν την Λίμνη Κουμουνδούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-03-28 10:30:15

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button