Ελλάδα

Τα ωραιότερα χωριά του Πάρνωνα και το μικρό μυστικό των έμπειρων εκδρομέων

Είναι ίσως από τα λιγότερο διαφημισμένα ελληνικά χωριά, όμως οι εραστές των ταξιδιών αγαπούν και επισκέπτονται… .μυστικά τον Πάρνωνα εδώ και πολλά χρόνια.

Άλλωστε την τελευταία πενταετία, η σταρ «Βαμβακού», το χωριό του Σταύρου Νιάρχου το οποίο αναγεννήθηκε εκ βάθρων, προσελκύει εδώ τουρίστες όλους τους μήνες του χρόνου.

Παρόλα αυτά, το συνολικό τοπίο του Πάρνωνα παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτο και αυθεντικό, κάτι που το κάνει μια εξαιρετική επιλογή ταξιδιού. Το βουνό Πάρνωνας (ή Μαλεβός) έχει ύψος 1.934 μ. και μήκος περίπου 100 χλμ.

Στην ουσία διατρέχει ένα τεράστιο κομμάτι της Πελοποννήσου, ξεκινώντας από την Τεγέα και φτάνοντας ως το Ακρωτήριο του Μαλέα, αφήνοντας έτσι το σημάδι του και σε Αρκαδία και σε Λακωνία.

Σήμα κατατεθέν του βουνού τα μικρά πανέμορφα χωριουδάκια με τα πάμπολλα μοναστήρια και εκκλησάκια που είναι σκαρφαλωμένα στις δεντρόφυτες πλαγιές.

Όσο για το βουνό, τον τόνο δίνουν τα έλατα και τα μαυροπεύκα αλλά και οι καστανιές, δημιουργώντας ένα καταπράσινο τοπίο, ιδανικό για πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές. Μεγαλύτερη από όλες το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 και το Εθνικό Μονοπάτι Ο33.

Οι πιο βάτες -και άκρως γοητευτικές- είναι πάντως αυτές που συνδέουν τα γύρω χωριά μεταξύ τους. Η «ουσία» του Πάρνωνα είναι το εναλλακτικό και απείραχτο τοπίο του, το οποίο κάνει την περιοχή ιδανικό προορισμό για εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση, πεζοπορίες, ορειβασία, mountain bike κ.λπ.

Διαβάστε περισexploringgreece.tv.

To άρθρο Τα ωραιότερα χωριά του Πάρνωνα και το μικρό μυστικό των έμπειρων εκδρομέων δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-27 07:01:00

Back to top button