Auto

Τι ετοιμάζουν στην Toyota για την GR Supra;

Η GR Supra ήταν μια σημαντική εξέλιξη για την αναβίωση της σπορ εικόνας της Toyota στη σύγχρονη εποχή. Όπως γνωρίζουμε, η δημιουργία της δεν ήταν μια καθαρά ιαπωνική υπόθεση αλλά προϊόν συνεργασίας με την BMW.

Από αυτή επωφελήθηκαν και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες. Η γερμανική εταιρεία με τη δημιουργία της νέας Z4 και η Toyota με την GR Supra. Πρόσφατα, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Nürburgring καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του ιαπωνικού μοντέλου να κάνουν δοκιμές εξέλιξης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα οχήματα φαίνεται να έχουν καλυμμένο το καπό, τον εμπρός προφυλακτήρα καθώς και την άκρη της πίσω πόρτας και την εκεί αεροτομή, η οποία είναι μεγαλύτερη από αυτή που υπάρχει τώρα.



Η GR Supra παρουσιάστηκε το 2019 οπότε είναι ο χρόνος για να ανανεωθεί. Η απόκρυψη του εμπρός και του πίσω μέρους των πρωτοτύπων έχει τη λογική να μην φαίνονται οι αλλαγές. Ωστόσο, η κάλυψη του καπό ενδεχομένως να σημαίνει την προσπάθεια να κρατηθεί μυστική και μια ουσιαστική αλλαγή, πέραν της σχεδιαστικής.

Βάσει των φημών που υπάρχουν -καθώς τα στελέχη της Toyota αρνούνται να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν οτιδήποτε-, τα πρωτότυπα πιθανόν να διαθέτουν τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο σε σειρά τρίλιτρο κινητήρα της καινούργιας BMW M2 ο οποίος αποδίδει 460 ίππους/6.250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 550 Nm/2.650-5.870 σ.α.λ.

Εκτός αυτού, κάποιοι άλλοι εκτιμούν ότι πιθανόν να έχει τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο σε σειρά τρίλιτρο κινητήρα της BMW M4 CSL. Αυτός αποδίδει 551 ίππους/6.250 σ.α.λ. (550, ονομαστικά) και μέγιστη ροπή 650/2.750-5.950 σ.α.λ.



Θυμίζουμε ότι τώρα η GR Supra διατίθεται τόσο με τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο των 258 ίππων όσο και με τον τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά των 340 ίππων (όλοι της BMW). Επίσης, η Toyota έχει δημιουργήσει μια συλλεκτική έκδοση του μοντέλου η οποία αποδίδει 387 ίππους και κατασκευάστηκε μόνο σε 100 αριθμημένες μονάδες.

Η νέα έκδοση της GR Supra θα συνεχίσει την εξέλιξή της εντός της χρονιάς και σταδιακά θα μαθαίνουμε περισσότερα στοιχεία γι’ αυτή. Η επίσημη παρουσίασή αναμένεται να γίνει το 2025.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-03-28 20:00:59

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button