Υγεία

Την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη παρουσίασαν σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, το πρόγραμμα του Προσωπικού Ιατρού και τα Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι την άλλη εβδομάδα θα έχουν ξεκινήσει τα απογευματινά χειρουργεία.

Ο Υπουργός Υγείας είπε: «Θα μπορούσαμε και αυτή την εβδομάδα η αλήθεια είναι, δηλαδή έχουμε νοσοκομείο που θα ήθελε να κάνει και σήμερα αλλά έχουμε κανονίσει με τον κύριο Θεμιστοκλέους να τους έχουμε την Παρασκευή σε zoom call, όλους τους διοικητές των νοσοκομείων και  θα έχουμε καλύτερη εικόνα της ανταπόκρισης των εκάστοτε νοσοκομείων και του χρονοδιαγράμματος. Γιατί εντάξει δεν μπορούν να ξεκινήσουν όλα τα απογευματινά χειρουργεία σε όλα τα νοσοκομεία ταυτόχρονα. Άλλα νοσοκομεία είναι περισσότερο έτοιμα και θέλανε να κάνουν και σήμερα, άλλα νοσοκομεία είναι λιγότερο έτοιμα και θέλουν κάποιες εβδομάδες για να ετοιμαστούν. Η γενική εικόνα όμως είναι ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Είναι μεγαλύτερη από αυτή που εμείς υπολογίζαμε στην
αρχή, άρα προσδοκούμε ότι θα έχουμε σύντομα πολλές ιστορίες να διηγηθούμε από  τα λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία. Και προχωράμε βεβαίως και στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης για τα δωρεάν, περίπου σε ενάμισι μήνα αν όλα πάνε καλά από σήμερα».

Σε ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία για να ενταχθεί μία κλινική ή ένα νοσοκομείο στα απογευματινά χειρουργεία και αν την άδεια τη δίνει το Υπουργείο, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είπε: «Όχι δε χρειάζεται καμία άδεια, η φιλοσοφία των συστημάτων και όσων σχεδιάζουμε είναι στην απλότητά τους. Οι γιατροί και η επιτροπή χειρουργείου που περιλαμβάνει και το υπόλοιπο προσωπικό αποφασίζουν και αν έχουν τη δυνατότητα βάζουν απογευματινά χειρουργεία».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-03-06 18:45:17

Back to top button