Οικονομία

Οι αξίες της ζωής και της προσφοράς στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας

Πόσο σημαντική είναι άραγε η κοινωνική προσφορά σε ανθρώπους που τη χρειάζονται και σε καταστάσεις ή συνθήκες που είναι επείγουσες; Η απάντηση φυσικά, δίνεται στον υπερθετικό βαθμό και είναι «πάρα πολύ».

Και αυτό, διότι ανέκαθεν η βοήθεια από ανθρώπους και ομάδες προς όλους εκείνους που την έχουν ανάγκη, είναι αυτή που φέρνει την αλλαγή και βελτιώνει τη ζωή και την καθημερινότητα. Ειδικά μάλιστα, σε μια εποχή όπως αυτή, που είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και οι προκλήσεις είναι πολλές, η κοινωνική προσφορά είναι το Α και το Ω. Διότι, πέρα από τα πρακτικά αποτελέσματα που έχει, δημιουργεί σχέσεις και ενδυναμώνει σημαντικές αξίες και έννοιες, όπως η αγάπη και η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο και για την κοινωνία γενικότερα.

Φυσικά, αυτή η προσφορά και η βοήθεια έχει προφανώς μεγαλύτερο και πιο συνολικό αντίκτυπο, όταν πραγματοποιείται από εταιρείες και ομίλους, αφού εκείνοι διαθέτουν με τη σειρά τους τα κατάλληλά εφόδια «στα χέρια τους» και έχουν περισσότερη κοινωνική επιρροή.

Έτσι, οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και υπευθυνότητας τοποθετούν τις εταιρείες σε «πρώτο πλάνο» όσον αφορά στις κοινωνικές ανάγκες και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κάθε ανθρώπου. Και κάπου εδώ, εμφανίζεται η doValue Greece, της οποίας οι πρωτοβουλίες έχουν πάντα επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αξίες της ζωής, με στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον, που βελτιώνει τις ζωές και τις συνθήκες εκατοντάδων ατόμων.

Η doValue Greece δίπλα στα παιδιά της ΑΡΣΙΣ

Η doValue, κατανοώντας πόσο σημαντική είναι η συμβολή της σε δράσεις που σκοπό έχουν την κοινωνική προσφορά και βοήθεια, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και συμμετέχει σε ενέργειες που βελτιώνουν την ποιότητα διαβίωσης ανθρώπων, ενώ συγχρόνως συμβάλλει -όσο γίνεται- στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Έτσι, δεσμευμένη σε αυτήν την πορεία, η εταιρεία υλοποίησε για ακόμη μια φορά μια σημαντική δράση, η οποία αφορά στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της Μ.Κ.Ο ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, αναβαθμίζοντάς το ενεργειακά.

1714480141072-691052356-3.jpg

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που στόχο έχει να αναβαθμίσει τις συνθήκες της καθημερινότητας των παιδιών και των νέων -ηλικίας 6 έως 18 ετών- που διαμένουν στη Δομή αλλά και τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους σε ψύξη, θέρμανση και φωτισμό, αφού τόσο τα περιβαλλοντικά ζητήματα όσο και τα οικονομικά δεν επιτρέπουν υψηλές δαπάνες. Στον ξενώνα της δομής, αντικαταστάθηκαν 35 κουφώματα στο σύνολο, σε παράθυρα και σε μπαλκονόπορτες, με πιστοποιημένες ενεργειακά κατασκευές για να λειτουργούν σωστά ολόκληρο τον χρόνο. Πρόκειται για πιστοποιημένες ενεργειακά κατασκευές, τεσσάρων εποχών, με αποδοτική λειτουργία ολόκληρο τον χρόνο, οι οποίες πληρούν όλες τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων) που έχουν συντελεστή κάτω από 2.

4.jpg

Όπως σε πολλές περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή, η αναβάθμιση στο κτήριο της Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ ήταν απαραίτητη, αφού συχνά σε τέτοιες δομές δεν δίνονται τα κατάλληλα μέσα προκειμένου οι συνθήκες να είναι απόλυτα βιώσιμες, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές. Οπότε, η doValue Greece σε συνεννόηση και με τους υπευθύνους της Δομής, επιτέλεσε αυτό το έργο και έκανε ένα «βήμα» αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, το οποίο ειδικά όταν σχετίζεται με παιδιά, αποτελεί μια πράξη ύψιστης σημασίας.

5.jpg

Η σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Πλέον, όλο και περισσότεροι πολίτες ζητούν από τις επιχειρήσεις να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους, να είναι πιο κοντά, να αλληλεπιδρούν με τους γύρω τους και να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων. Με δυο λόγια, να αναγνωρίζουν την ευθύνη τους απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν, αλλά κυρίως στις ανάγκες που εμφανίζονται ανάλογα με την εποχή. Και φυσικά, αυτό σημαίνει ότι σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιούν, το κίνητρο θα είναι οι διαχρονικές αξίες της ζωής και η βελτίωση της για όλους.

Για αυτό και η doValue Greece, αναλαμβάνοντας την κοινωνική της ευθύνη, εντάσσεται σε καινοτόμα προγράμματα που βοηθούν σημαντικά πολλές κοινωνικές ομάδες και είναι απόλυτα ανθρωποκεντρικά, όπως αυτό της Υποστηρικτικής Ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα», στο Αρεταίειο Νοσοκομείο ή τη στήριξη των μαθητών σε ακριτικά νησιά. Ενώ, η δημιουργία του Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στοχεύει στην ευσυνειδητότητα των νέων με σκοπό τη χρηματοοικονομική ευημερία.

6.jpg

Η κοινωνία, λοιπόν, ζητά κοντά της, εταιρείες που λειτουργούν προς όφελός της και ιδίως προς όφελος των μελών της, που χρειάζονται περισσότερη βοήθεια. Διότι τελικά, αυτό που απομένει είναι αυτές οι πράξεις που «μετακινούν» τον κόσμο λίγο παραπέρα και διατηρούν τις αξίες της ζωής, ζωντανές ανάμεσα στους ανθρώπους. Αυτό τον στόχο υπηρετεί και η doValue Greece, με πρωτοβουλίες που αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευσή της σε αυτές, αποδίδοντας στην κοινωνία, ότι καλύτερο και πιο ωφέλιμο για όλους, μπορεί.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-30 15:30:57

Back to top button