Συνταγές

Συνταγή για παραδοσιακά Πασχαλινά κουλούρια

Έχεις συνδέσει το Πάσχα με τα αγαπημένα κουλουράκια της μητέρας και της γιαγιάς σου. Όλο το σπίτι μοσχομύριζε. Και τώρα είναι η σειρά σου να ακολουθήσεις την παράδοση φτιάχνοντας μόνη σου τα ωραιότερα κουλουράκια εύκολα και γρήγορα. 

Συστατικά

  • 500γρ. βούτυρο
  • 5ο0γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1κ.γ. σόδα
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.γ. αμμωνία
  • 2 κ.γ. μαχλέπι
  • ½ κ. γ. μαστίχα
  • 1800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκο και 2 κ.σ. νερό για το άλειμμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Χτυπάς τα αυγά σε ένα πιάτο.
  • Προσθέτεις τα αυγά στο μίξερ και χτυπάς καλά.
  • Ρίχνεις σε ένα ποτήρι το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα και ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η σόδα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το γάλα με την αμμωνία.
  • Τα προσθέτεις όλα στο μίξερ και συνεχίζεις να χτυπάς.
  • Ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύεις με μια σπάτουλα.
  • Αλευρώνεις τον πάγκο και αδειάζεις το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα.
  • Το ζυμώνεις με τα δάχτυλα και το χωρίζεις σε μικρές μπάλες.
  • Στη συνέχεια το πλάθεις με τα χέρια σου σχηματίζοντας μπαστουνάκια και αμέσως μετά πλεξούδες.
  • Βάζεις τη λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετείς τα κουλούρια αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  •  Ανακατεύεις τον κρόκο του αυγού με το νερό και αλείφεις κάθε κουλουράκι με ένα πινέλο.
  • Τα ψήνεις στους 175 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
Ετικέτες ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ,ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑ

Δημοσιεύτηκε !

Back to top button