Υγεία

Πώς να προστατευθείτε από τα βακτήρια στο γυμναστήριο

Τι να προσέξετε, τι μπορείτε να κάνετε για να είστε ασφαλείς

Το γυμναστήριο, γενικά, κάνει καλό στην υγεία, αλλά αν δεν υπάρχει καλή υγιεινή, μπορεί να κολλήσετε κάποιο μικρόβιο ή βακτήριο, λέει μία ειδικός.

«Η καλή υγιεινή προλαμβάνει ασθένειες όπως το κρυολόγημα, η γρίπη, ακόμη και η σαλμονέλα, αλλά η καθαριότητα μπορεί επίσης να υποδεικνύει ότι το γυμναστήριο είναι συντηρείται καλά συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας του εξοπλισμού», λέει η Melanie McNeal, διευθύντρια φυσιοθεραπείας και εργοθεραπείας στο Baylor College of Medicine του Χιούστον.

«Αν δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, μπορεί να αρρωστήσετε, να αρρωστήσετε άλλους ή ακόμα και να χάσετε τη συνδρομή σας», προσθέτει.

Τι να προσέξετε στο γυμναστήριο

Όταν πηγαίνετε πρώτη φορά σε ένα γυμναστήριο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε πόσο προσέχουν στο θέμα της υγιεινής:

  • Αν δεν υπάρχουν μαντηλάκια για το καθάρισμα του εξοπλισμού μετά τη χρήση, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο εξοπλισμός φιλοξενεί αόρατα βακτήρια.
  • Το να μην υπάρχουν πινακίδες που να ζητούν από τα μέλη να καθαρίζουν τον εξοπλισμό μετά τη χρήση ή το να μην υπάρχει αναρτημένο πρόγραμμα καθαριότητας υποδηλώνει ότι η καθαριότητα δεν αποτελεί προτεραιότητα για το γυμναστήριο.
  • Αν δείτε ότι υπάρχουν άτομα που χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό, χωρίς να τον καθαρίζουν μετά, αυτό μπορεί να δείχνει ότι δεν υπάρχει κουλτούρα καθαριότητας.
  • Η ύπαρξη σκόνης πάνω στον εξοπλισμό μπορεί να υποδηλώνει ότι ο εξοπλισμός έχει καιρό να καθαριστεί.
  • Η ύπαρξη πολλών μηχανημάτων που δεν λειτουργούν λόγω βλάβης/ζημιάς για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά της διεύθυνσης του γυμναστηρίου.

Τι μπορείτε να κάνετε για να είστε ασφαλείς

  • Να φοράτε καθαρά ρούχα κάθε φορά που ασκείστε. Τα φορεμένα ρούχα μαζεύουν ιδρώτα και άλλα βακτήρια που μπορούν να μυρίζουν άσχημα ή και να μεταδοθούν στα μέλη του γυμναστηρίου.
  • Όταν πλησιάζετε τον εξοπλισμό, ελέγξτε αν είναι καθαρός.
  • Εάν σε κάποιον πάγκο ή άλλον εξοπλισμό δείτε υπολείμματα υγρού χημικού καθαριστικού, αφήστε το να στεγνώσει μόνο του. Το υπόλειμμα αυτό δείχνει ότι δεν έχει περάσει ο χρόνος που χρειάζεται για να σκοτωθούν όλα τα βακτήρια.
  • Όταν ολοκληρώσετε την άσκησή σας, πάρτε ένα υγρό μαντηλάκι ή μία χαρτοπετσέτα που έχετε ψεκάσει με υγρό διάλυμα καθαρισμού και περάστε τα σημεία στα οποία το δέρμα σας έρχεται σε επαφή με τον εξοπλισμό ή όπου έσταζε ιδρώτας. Αποφύγετε να ψεκάζετε τον ίδιο τον εξοπλισμό με χημικά διαλύματα, γιατί η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει ζημιά.
  • Αν επιλέξετε να κάνετε ντους, η McNeal συνιστά να φοράτε πάντα σαγιονάρες ή άλλα υποδήματα που δεν αφήνουν τα πόδια σας να έρχονται σε επαφή με το δάπεδο, καθώς τα περιβάλλοντα αυτά τείνουν να αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μούχλας, μυκήτων και βακτηρίων που μπορούν να μολύνουν τα πόδια σας.
  • Αν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία, αναφέρετέ τη στη διεύθυνση. Ζητήστε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα καθαριότητας. Τέλος, αφήστε τον εξοπλισμό όπως θα θέλατε να τον βρείτε.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βρήκαν τοξικά μέταλλα σε πολλές μάρκες ταμπόν: Τι λένε οι ειδικοί

Κορονοϊός: Επιβεβαιώνεται η καλοκαιρινή έξαρση – 472 νέες εισαγωγές, 5 νέες διασωληνώσεις και αύξηση σχεδόν σε όλους τους δείκτες

Από τις FLiRT στη FLuQE: Εμφανίστηκε νέα παραλλαγή, ακόμη πιο μεταδοτική


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-04 20:30:22

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button