Γυναίκα

Πώς να προετοιμάσετε το σπίτι σας το Φθινόπωρο

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας επιστροφής στα σχολεία και οι μικροί μας φίλοι έχουν ήδη μπει σε ρυθμό προετοιμασίας.

Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία, για προετοιμάσεις κατάλληλα το σπίτι σου για το Φθινόπωρο και τις κρύες μέρες του Χειμώνα που θα έρθουν σε λίγο.

Αρχικά κάνε ένα καλό καθάρισμα

Ξεκίνα λοιπόν από το μπαλκόνι, καθάρισε τζάμια και παντζούρια και αποθήκευσε τα καλοκαιρινά έπιπλα και διακοσμητικά στην αποθήκη, για να μην τα χαλάσουν οι πρώτες βροχές του φθινοπώρου.

Κάνε χώρο στις ντουλάπες σου

Μάζεψε τα πολύ καλοκαιρινά ρούχα και βγάλε τα πρώτα φθινοπωρινά, για να μην τα ψάχνεις τελευταία στιγμή. Μην ξεχάσεις να δώσεις τα ρούχα που δε χρειάζεσαι σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Ώρα για βάψιμο και μικροεπισκευές

Τώρα που ο καιρός ακόμη είναι καλός, είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να βάψεις το σπίτι σου ή να κάνεις διάφορες επιδιορθώσεις που τόσο καιρό ανέβαλες. Το βάψιμο εκτός από την έξτρα φρεσκάδα που δίνει στο σπίτι μας, ανανεώνει τον χώρο μας και αλλάζει τη διάθεση μας.

Έλεγξε αν υπάρχουν ρωγμές ή διαρροές στα παράθυρα και στις πόρτες του σπιτιού σου και κάνε τις κατάλληλες επιδιορθώσεις, για να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό. Επιδιόρθωσε οποιοδήποτε σημείο μόνωσης έχει παρουσιάσει πρόβλημα και απόφυγε την υγρασία στο σπίτι σου.

Μία πολύ έξυπνη λύση για να διώξεις την υγρασία του σπιτιού σου είναι ένας αφυγραντήρας, που βελτιώνει την αίσθηση της θερμοκρασίας στον χώρο σου, κάνοντας το περιβάλλον του σπιτιού σου πιο ευχάριστο και άνετο.

Καθάρισε τα σιφόνια και τις υδρορροές

Αφαίρεσε τα φύλλα και άλλα υπολείμματα από τον σωλήνα της αποχέτευσης και τις υδρορροές του σπιτιού σου, για να αποφύγεις πιθανές αποφράξεις. Φρόντισε να τα ελέγχεις τακτικά, ειδικά αυτήν την περίοδο που αρχίζουν να πέφτουν πολλά φύλλα.

Φρόντισε για τη θέρμανση του σπιτιού σου

Αν έχεις τζάκι, καθάρισε την καμινάδα και διόρθωσε τις ζημιές που μπορεί να έχουν προκληθεί από τη συχνή χρήση του. Για να λειτουργεί καλύτερα το καλοριφέρ σου, φρόντισε για τη συντήρηση και τη ρύθμιση του καυστήρα πριν ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα. Αν πάλι χρησιμοποιείς κλιματιστικό για τη θέρμανση του σπιτιού σου, φρόντισε την έγκαιρη συντήρησή του.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-03 14:00:05

Back to top button