Γυναίκα

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας εύκολα και γρήγορα

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια πρακτική συσκευή που βρίσκεται σε κάθε νοικοκυριό, ώστε να ζεσταίνουμε τα φαγητά μας.

Συνήθως, στον φούρνο μικροκυμάτων συσσωρεύονται καμένα λίπη, που εμφανίζονται ως πιτσιλιές στο εσωτερικό του, λόγω της συχνής χρήσης, αλλά και επειδή αμελούμε να τον καθαρίσουμε.

Ωστόσο, υπάρχει μια εύκολη και γρήγορη λύση, προκειμένου να κάνετε και πάλι αστραφτερό το φούρνο μικροκυμάτων σας με υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.

Βήμα – βήμα η διαδικασία καθαρισμού:

Αρχικά, χρειάζεστε ένα μπολ που είναι κατάλληλο για τον φούρνο μικροκυμάτων.

Γεμίστε το μπολ με δύο φλιτζάνια νερό και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και τοποθετήστε το μέσα στο φούρνο, αφού, προηγουμένως τοποθετήσετε μια μικρή ξύλινη κουτάλα πάνω από το μείγμα. Ως εναλλακτική επιλογή, αντί για ξίδι, μπορείτε να βάλετε χυμό λεμονιού.

Η χρήση της κουτάλας έχει ως στόχο να απορροφήσει τις φυσαλίδες που θα σχηματιστούν, όταν αρχίσει να υπερθερμαίνεται το μείγμα, ούτως ώστε να μην υπερχειλίσει.

Ανάψτε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για τρία λεπτά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να περιμένετε για επιπλέον 15 λεπτά χωρίς να ανοίξετε την πόρτα. Με αυτό το τρόπο, οι υδρατμοί θα συμβάλλουν στην διάσπαση των κολλημένων λεκέδων από τα τοιχώματα του φούρνου.

Aφαιρέστε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, φορώντας γάντια φούρνου για να προστατέψετε τα χέρια σας και αφήστε το στην άκρη, χωρίς να το αδειάσετε ακόμα. Επίσης, αφαιρέστε το γυάλινο πιάτο από τον περιστρεφόμενο δίσκο για να το πλύνετε στο νεροχύτη.

Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί μικροϊνών, βουτήξτε το στο μείγμα ξιδιού και σκουπίστε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων σας. Το μεγαλύτερο μέρος του λεκέδων θα φύγει εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και οδοντογλυφίδες για να καθαρίσετε τις δυσπρόσιτες ρωγμές και άκρες από την βρομιά.

Ωστόσο, για να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από λάδια και λίπη, χρησιμοποιήστε ένα βουρτσάκι.

Με απορρυπαντικό πιάτων, ζεστό νερό και σφουγγάρι, καθαρίστε σχολαστικά το πιάτο του φούρνου.

Στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα πιάτων και είναι έτοιμο να το τοποθετήσετε ξανά στο φούρνο

Για το εξωτερικό μέρος του φούρνου, χρησιμοποιήστε το ίδιο μείγμα και ένα νωπό καθαρό πανί, ώστε να τρίψετε όλες τις πλευρές του φούρνου, ακόμη και την πόρτα του. Έπειτα, σκουπίστε καθαρά όλες τις επιφάνειες με καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας και ο φούρνος σας θα είναι σαν καινούργιος.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το φούρνο μικροκυμάτων

Για να διατηρείτε καθαρό τον φούρνο μικροκυμάτων σας θα πρέπει να τον καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Εάν, βέβαια, παρατηρήσετε να συσσωρεύονται λεκέδες ή οσμές, τότε θα πρέπει να τον καθαρίζετε πιο συχνά. Απλά, κάθε φορά που καθαρίζετε τους πάγκους της κουζίνας σας, θυμηθείτε να καθαρίζετε και τον φούρνο σας.

Παράλληλα, φροντίστε να προμηθευτείτε ένα προστατευτικό κάλυμμα για τα φαγητά που είναι κατάλληλο για το συγκεκριμένο φούρνο, ώστε να περιορίσετε τους λεκέδες στο εσωτερικό του.

Για να μην υπερθερμαίνονται τα φαγητά και υπερχειλίζουν, προκαλώντας λεκέδες, ακολουθήστε τους χρόνους που ενδείκνυνται για κάθε πιάτο ξεχωριστά.

Είναι σημαντικό, επίσης, να μην τοποθετείτε πότε στο φούρνο σας δοχεία από αλουμινόχαρτο, καθώς παράγονται σπινθήρες που μπορούν να καταστρέψουν τον φούρνο σας.

To άρθρο Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας εύκολα και γρήγορα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-19 14:01:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button