Γυναίκα

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με μακραμέ

Το μακραμέ μπορεί να δώσει μια μοναδική boho chic πινελιά σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, με hippie αναφορές από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και εμπνεύσεις από την μποέμ κουλτούρα. Σήμερα το μακραμέ ξαναζεί μια νέα σεζόν, επίσης συνυφασμένη με το μοντέρνο στυλ στον κόσμο των επίπλων.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το σπίτι:

Το μακραμέ ως ταπετσαρία για τους τοίχους

Οι ταπετσαρίες από μακραμέ είναι τέλειες για την ενίσχυση των τοίχων. Φτιαγμένες από βαμβακερά νήματα υφασμένα σε ξύλινα στηρίγματα, δίνουν μια μποέμικη ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο. Η επιλογή είναι προσωπική. Μπορείς να κρεμάσεις μόνο ένα ή να δημιουργήσεις συνθέσεις με πολλαπλά μακραμέ, διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών.

Κρεμαστές ζαρντινιέρες για σπίτι χωρίς κήπο

Το μακραμέ είναι ένας πρωτότυπος τρόπος για να δημιουργήσεις πράσινες γωνιές σε ένα σπίτι χωρίς κήπο και να εκμεταλλευτείς τα ύψη. Οι ζαρντινιέρες μακραμέ, μονές, διπλές ή κουκέτες, σου επιτρέπουν να εκμεταλλευτείς δημιουργικά τον κάθετο χώρο και να δώσεις μια vintage πινελιά στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Θα πρέπει να επιλεγούν στο σωστό μέγεθος για τα φυτά και να κρεμαστούν από την οροφή για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό σκηνογραφικό αποτέλεσμα.

Τραπεζομάντηλα και runners για το κομψό τραπέζι

Το μακραμέ μπορεί να φέρει επίσης τη vintage γοητεία του στο τραπέζι. Τραπεζομάντηλα και runners φτιαγμένα με αυτή την τεχνική δίνουν μια μοναδική κομψότητα. Τα runner είναι κατάλληλα και ως βάση για εποχιακά κεντρικά κομμάτια, ενώ τα τραπεζομάντηλα, με τη χειροποίητη γοητεία τους, είναι εξαιρετικά για ένα ιδιαίτερο γεύμα ή δείπνο. Μπορεί να συμπληρωθεί με σουβέρ, ιδανικό επίσης για κεριά και μικρά διακοσμητικά αντικείμενα.

Σκαμπό, αιώρες και μαξιλάρια για το σαλόνι και τον κήπο του σπιτιού

Το μακραμέ δεν περιορίζεται σε τοίχους και τραπέζια όμως. Τα σκαμπό με βάση από φυσικό ξύλο και τα πουφ δίνουν μια μποέμ πινελιά στο σαλόνι. Οι αιώρες, που κρέμονται από το ταβάνι, δημιουργούν μια ρομαντική και χαλαρή ατμόσφαιρα. Τα μαξιλάρια, απαλά και με vintage γοητεία, είναι τέλεια για να ολοκληρώσεις τον καναπέ με μια νότα προσωπικότητας. Όλα τα αξεσουάρ επίπλωσης ισχύουν τόσο για το σαλόνι όσο και για τον κήπο του σπιτιού.

Αμπαζούρ για chic και ρομαντική ατμόσφαιρα

Τα αμπαζούρ μακραμέ είναι μια σικ και ρομαντική ιδέα για να φωτίσεις το σπίτι. Όταν είναι ενεργοποιημένα, δημιουργούν ένα επιβλητικό παιχνίδι των φώτων, δίνοντας μια μαγική ατμόσφαιρα στο περιβάλλον του σπιτιού σου.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-13 14:00:05

Back to top button