Υγεία

Νέα μελέτη «δικαιώνει» τον Μάικλ Μόσλεϊ για τη δίαιτά του κατά του διαβήτη – Τι είναι η διαλειμματική νηστεία 5:2

Η δίαιτα που δημιούργησε ο Μάικλ Μόσλεϊ, ο γνωστός παρουσιαστής του BBC που έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν για διακοπές στη Σύμη, διαπιστώθηκε ότι είναι αποτελεσματικότερη στον έλεγχο των συμπτωμάτων του διαβήτη τύπου 2 σε σχέση με τα φάρμακα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ δημιούργησε τη δίαιτα διαλειμματικής νηστείας 5:2. Όπως προκύπτει από νέα μελέτη, όσοι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 την ακολούθησαν, είχαν καλύτερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία 5:2

Η διαλειμματική νηστεία 5:2 είναι ένα πρόγραμμα διατροφής, σύμφωνα με το οποίο τρώει κανείς κανονικά πέντε ημέρες την εβδομάδα και περιορίζει την πρόσληψη θερμίδων σε περίπου 500-600 θερμίδες τις άλλες δύο.

Νέα κλινική δοκιμή σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη δίαιτα μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και να επιταχύνει την απώλεια βάρους.

Βρέθηκε ότι είναι πιο αποτελεσματική από δύο κοινά αντιδιαβητικά φάρμακα.

Στην κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του Πεκίνου στην Κίνα συμμετείχαν περισσότεροι από 400 ασθενείς.

Κάποιοι πήραν τα φάρμακα μετφορμίνη ή εμπαγλιφλοζίνη και άλλοι χρησιμοποίησαν τη δίαιτα 5:2. Όσοι ήταν στην ομάδα του 5:2 είχαν καλύτερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα στις 16 εβδομάδες σε σύγκριση με εκείνους που έπαιρναν τα φάρμακα.

Έχασαν επίσης περισσότερο βάρος, κατά μέσο όρο 9,7 κιλά, δηλαδή σχεδόν διπλάσιο από εκείνους που έπαιρναν τα φάρμακα.

To άρθρο Νέα μελέτη «δικαιώνει» τον Μάικλ Μόσλεϊ για τη δίαιτά του κατά του διαβήτη – Τι είναι η διαλειμματική νηστεία 5:2 δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-23 13:41:48

Back to top button