Auto

Κινεζικό ενδιαφέρον για Peugeot, Citroën και DS

Η επέκταση των Κινέζων στην ευρωπαϊκή έχει ξεκινήσει για τα καλά, βάζοντας στο στόχαστρο φημισμένες μάρκες όπως οι Peugeot, Citroën και DS, για τις οποίες έχουν εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον.

Η Κίνα, εκτός από τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται πως επιθυμεί να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, εξαγοράζοντας ευρωπαϊκές μάρκες για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Γηραιά Ήπειρο. Ο CEO του Ομίλου Stellantis, Carlos Tavares αποκάλυψε πως κινεζική εταιρεία, χωρίς όμως να την κατονομάσει έκανε πρόταση για την εξαγορά τουλάχιστον μίας εκ των Peugeot, Citroën και DS. Για να λάβει την αρνητική απάντηση του Ομίλου.

Οι Κινέζοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για μία εκ των Peugeot, Citroën και DS για να λάβουν την αρνητική απάντηση του Ομίλου Stellantis

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες στην επέλαση των κινεζικών EV;

«Αυτή τη φορά ήταν μια κινεζική εταιρεία που χτύπησε την πόρτα ρωτώντας, αν θα με ενδιέφερε να της πουλήσω μία τουλάχιστον μάρκα. Δεν θα πω ποια μάρκα, αλλά έδειξαν ενδιαφέρον για γαλλικά σήματα. Όχι, φυσικά όχι απάντησα», ανέφερε στις δηλώσεις του στο Autocar, ο Tavares.

Επιπλέον, απέρριψε τις αναφορές ότι η Stellantis εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου από την Ιταλία ως fake news. «Η Alfa Romeo είναι ίσως το μεγαλύτερο κόσμημα που έχουμε στη δύναμη των 14 εμβληματικών μας εμπορικών σημάτων και δεν σκοπεύουμε να την πουλήσουμε. Όπως και καμία από τις υπόλοιπες μάρκες μας, παρά τις προτάσεις που συχνά-πυκνά λαμβάνουμε από το 2021».

Carlos Tavares

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Kι όμως, η Alfa Romeo Milano αλλάζει όνομα!

Θυμίζουμε πως o Tavares, έχει διαψεύσει πολλάκις τα σενάρια που θέλουν τον Όμιλο να σκέφτεται την αποχώρησή του από την Ιταλία, τονίζοντας πως ο Όμιλος έχει ήδη επενδύσει τουλάχιστον 5 δισ. ώστε να προχωρήσει στην παραγωγή 15 νέων μοντέλων και δύο νέων πλατφορμών. «Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Ότι λέγεται για αποχώρηση της Stellantis από την Ιταλία δεν ευσταθεί», δήλωσε ρητά ο Tavares.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-17 12:10:31

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button