Auto

Επίσημο: Αυτό είναι το επανασχεδιασμένο CUPRA Leon

Το Leon το γνωρίσαμε με το εμπορικό σήμα της Seat, ως το όχημά της το οποίο απευθυνόταν κατά βάση σε οικογενειάρχες. Από το 1999 έως τώρα, το αυτοκίνητο έχει διανύσει μια σημαντική εμπορική πορεία για την εταιρεία, για ένα τέταρτο του αιώνα.

Εκτός από τα δεδομένα ενός μικρομεσαίου μοντέλου, το Leon συμμετείχε σε αγώνες αυτοκίνητου, με διακρίσεις στην κατηγορία του. Κατά συνέπεια, η δημιουργία και της σπορ έκδοσής του ήταν δεδομένη και η ονομασία Cupra ήρθε να το συνοδεύσει και να το προσδιορίσει.



Τώρα που η CUPRA είναι αυτόνομος κατασκευαστής ενέταξε το μοντέλο στις τάξεις της. Η τέταρτη γενιά του παρουσιάστηκε το 2020 και έφτασε η εποχή για να επανασχεδιαστεί. Αυτό έγινε ταυτόχρονα με την ανανέωση του Formentor και η παρουσίασή τους την ίδια χρονική στιγμή δείχνει την πρόσθεση των στελεχών της να το διατηρήσουν στην γκάμα τους και να τιμήσουν την ιστορία του.

Το επανασχεδιασμένο CUPRA Leon έχει την ίδια αισθητική φιλοσοφία με αυτή του SUV μοντέλου της. Έτσι και σε αυτό διακρίνονται τα νέας διαμόρφωσης LED φώτα εμπρός, η διαφορετική μάσκα (όπου δεν υπάρχει η γρίλια), το εμπορικό σήμα της εταιρείας το οποίο έχει τοποθετηθεί στο καπό και ο πιο εντυπωσιακός προφυλακτήρας.



Αντίστοιχα, στο πίσω μέρος τα φώτα, η λωρίδα που τα ενώνει, το φωτιζόμενο εμπορικό σήμα και ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας κάνουν το CUPRA Leon να είναι πιο δυναμικό και πιο ελκυστικό. Στο τελευταίο συμβάλλουν και οι νέας σχεδίασης τροχοί ελαφρού κράματος.



Στο εσωτερικό του, τα νέα υλικά που προέρχονται από ανακύκλωση σε ποσοστό που φτάνει το 73%, οι μεγαλύτερες οθόνες στο ταμπλό και το καλύτερο επίπεδο εξοπλισμού το κάνουν να διακρίνεται από πριν.

Για παράδειγμα, η κεντρική οθόνη είναι 12,9 ιντσών, το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων και το (προαιρετικό) ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της Sennheiser Mobility κάνουν το επανασχεδιασμένο Leon να είναι πιο ξεχωριστό από πριν και σε αυτά που προσφέρει στους επιβάτες του.




CUPRA Leon Estate.

Θυμίσουμε ότι εκτός από την hatchback έκδοσή του το μοντέλο διατίθεται και στην Estate, δηλαδή τη station wagon. Το μήκος αυτής φτάνει τα 4.657 χλστμ. και είναι κατά 259  χλστμ. μακρύτερη σε μήκος, συγκριτικά. Ωστόσο, το μεταξόνιο είναι ίδιο και στις δύο εκδόσεις κι φτάνει τα 2.689 χλστμ.

Αναφορικά με τους κινητήρες, το επανασχεδιασμένο CUPRA Leon θα διατίθεται με τον 1.5 TSI Evo των 150 ίππων, τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (DSG), με τον 1.4 e-Hybrid των 245 ίππων (πρόκειται για την Plug-in Hybrid έκδοση), καθώς και στην κορυφαία με τον 2.0 TSI των 300 ίππων.



Στο Leon Estate, η τελευταία εκδοχή είναι τετρακίνητη (σύστημα 4Drive) και ο κινητήρας αποδίδει 310 ίππους (δηλαδή 10 επιπλέον, συγκριτικά).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-30 09:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button