Συνταγές

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι γνωρίζουν και μαγειρεύουν τα γιουβαρλάκια σούπα με αυγολέμονο. Ωστόσο, υπάρχει και η κοκκινιστή εκδοχή τους και είναι μία συνταγή που την έφτιαχναν πολύ οι γιαγιάδες.

Βέβαια, και σε πολλές περιοχές τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια είναι δημοφιλή, ενώ πιστέψτε μας – αν δεν τα έχετε δοκιμάσει – είναι πεντανόστιμα. Και εύκολα να τα μαγειρέψετε.

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια:

1 κιλό κιμάς

1 αυγό

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα

1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1-2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

αλάτι πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο μούλτι

500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα γιουβαρλάκια:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, προσθέτετε σταδιακά 1/2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας και μετά το πλάθετε σε στρογγυλά γιουβαρλάκια. Τα αφήνετε στην άκρη.

Για τη σάλτσα:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, 1/3 φλ. ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και ανακατεύετε.

Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, προσθέτετε τα γιουβαρλάκια και συμπληρώνετε, αν  χρειαστεί και άλλο ζεστό νερό ώστε να καλυφθούν καλά τα γιουβαρλάκια.

Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία για 1:15 ώρα περίπου ή μέχρι να να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Διαβάστε επίσης

Πολύχρωμη detox σαλάτα με σταφίδες και αμύγδαλα

Δείτε τι συμβαίνει, όταν πλένετε τα μανιτάρια




Δημοσιεύτηκε !

Back to top button