Ελλάδα

«Δεν μπορώ να θυμάμαι αν ήμουν εκεί»!

Στις φυλακές Ιωαννίνων έχει οδηγηθεί ήδη ο «αρχηγός» των χούλιγκανς της Θύρας 7 Ιωσήφ Αντίζας, μετά την απολογία του την περασμένη Κυριακή στην ανακριτική αρχή. Σύμφωνα με τον προστατευόμενο μάρτυρα είναι εκείνος που δίνει τις εντολή για τα επεισόδια στο Ρέντη και πετά την πρώτη μολότοφ. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα μόνο που δεν κατάφερε να πείσει τις δικαστικές αρχές που τον έστειλαν στη φυλακή.

Τόσο στο απολογητικό του υπόμνημα όσο και την απολογία του προσπάθησε να πείσει ότι εκείνος είναι που ..αποτρέπει τα επεισόδια με την ιδιότητα του SLO (σ.σ supporter liaison officer- υπεύθυνου συνδέσμου με τους φιλάθλους)

«Σε πολλές περιπτώσεις έχω υπάρξει το πρόσωπο που λειτουργούσε πυροσβεστικά για να αποφευχθούν περιστατικά εντάσεων και βίας εντός και εκτός γηπέδων. Για το λόγο αυτό έχω έρθει σε σύγκρουση με πολλούς επίδοξους παραβάτες και έχω δημιουργήσει πολλές αντιπαλότητες», αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα.

Στην απολογία του όμως που παρουσιάζει αποκλειστικά η «Ζούγκλα» παραδέχεται ότι την ημέρα των επεισοδίων έφυγε από το γήπεδο γιατί… εκνευρίστηκε.

Ερώτηση: Πήγατε εκείνο το βράδυ στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη;

Απάντηση: Εκείνη την ημέρα με πήρε ο φίλος μου ο Παναγιώτου και φτάσαμε στο Μελίνα Μερκούρη περίπου στις εννιά το βράδυ. Μπήκα μέσα από την είσοδο των αποδυτηρίων. Δεν μπήκα από τους οργανωμένους. Η είσοδος από την οποία μπήκα εγώ δεν είναι συνδεδεμένη με την κερκίδα των οργανωμένων. Να σημειώσω ότι η είσοδος από όπου μπήκα φυλάσσεται από διμοιρίες των ΜΑΤ γιατί εκεί είναι και η ομάδα του Παναθηναϊκού. Πέρασα, έκατσα στο παρκέ, συνομίλησα με διάφορους. Το παιχνίδι βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ερώτηση: Εσείς πήγατε κάποια στιγμή και μιλήσατε με τον Χανδρινό; (σ.σ κατηγορούμενο μάνατζερ )

Απάντηση: Εγώ δεν με αναγνωρίζω στη φωτογραφία της έκθεσης ανάλυσης βιντεοληπτικού υλικού. Εγώ όπως στέκομαι στο παρκέ, μπροστά από την κερκίδα των οργανωμένων, μπορεί να γυρίσω κάποια στιγμή και να πω μία κουβέντα. Με κατηγορούν ότι εγώ πήγα εκεί και ξαφνικά έδωσα μία εντολή και έγιναν όλα. Λόγω του θεσμικού μου ρόλου είμαι αντιπαθής σε κάποιους και όποιος συλλαμβάνεται με θεωρούν και καταδότη επειδή είμαι εγώ αυτός που μιλάω με τους αστυνομικούς, με τους παράγοντες και είμαι υπεύθυνος για την τάξη του γηπέδου και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Αν κάποιος έχει σκοπό να κάνει κάτι παράνομο δεν θα μου το πούνε για να μην τους αποτρέψω.

Ερώτηση: Εσείς πως φθάσατε να παίρνετε διαπιστεύσεις ;

Απάντηση: Είμαι πολλά χρόνια στη Θύρα 7. Γίνονται παγκόσμια συνέδρια της θύρας 7 εκεί αποφασίστηκε επειδή δεν έχω ποινικό μητρώο και εμπλοκή σε επεισόδια. Ο επίσημος Ολυμπιακός αποδέχτηκε την πρόταση της Θύρας 7 αφού δεν είμαι θερμόαιμος και έχω καθαρό ποινικό μητρώο, επίσης ηλικιακά ταιριάζει το προφίλ μου ως ενδιάμεσου μεταξύ θύρας 7 και διοίκησης και αυτό που ζητάει το SLO.

Ερώτηση: Για ποιο λόγο οι προστατευόμενοι μάρτυρες σας καταλογίζουν τις κατηγορίες που σας αποδίδονται;

Απάντηση: Εγώ γίνομαι αντιπαθής στη θύρα 7 πολλές φορές. Αν το γνώριζα δεν θα πήγαινα να αναλάβω αυτό το ρόλο. Ένας άλλος λόγος είναι ότι θεωρώ ότι κάποιοι θέλουν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και γι’ αυτό κατονομάζουν εμένα.

Ερώτηση: Σε σχέση με τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις τι έχετε να πείτε;

Απάντηση: Τα αρνούμαι κατηγορηματικά είναι ψέματα. Εξάλλου τα περισσότερα εισιτήρια είναι διαρκείας και ελάχιστα διατίθεται μεμονωμένα.

Ερώτηση: Στις 13.12.2023 που έγιναν επεισόδια εσείς ήσασταν στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη;

Απάντηση: Δεν μπορώ να θυμάμαι.

Ερώτηση: Γνωρίζετε κάποιον από τους συγκατηγούμενούς σας;

Απάντηση: Τον Χανδρινό τον ξέρω ως φίλαθλο του Ολυμπιακού. Τον Κιάτο τον ξέρω ως συντονιστή της κερκίδας και πολλές φορές μεταφέρει εντολές από παράγοντες στην κερκίδα. Τον Χόλμπαν, τον Μοιρώτσο, τον Μιρσινιά, τον Καρανικόλο τους ξέρω σαν φιλάθλους του Ολυμπιακού. Με τον Γεντίκη (σ.σ προφυλακισμένο)  και την παρέα του δεν έχω καμία σχέση ούτε ηλικιακά ταιριάζουμε. Εγώ είμαι αντιπαθητικός για όλους αυτούς που τα κάνουν αυτά. Δεν εννοώ ότι έκαναν τις επίμαχες πράξεις αλλά εννοώ γενικά αυτούς που κάνουν επεισόδια.

Ερώτηση: Στις 7.12.2023 ο προστατευόμενος μάρτυρας 67E  είπε ότι ήσασταν μαζί με τον Χανδρινό και δώσατε το έναυσμα με το πέταγμα μολότοφ.

Απάντηση: Είναι απολύτως ψέματα αυτό δεν ήμουν στο χώρο των επεισοδίων.

Ερώτηση: Σε βίντεο του αγώνα Ολυμπιακός ΑΕΚ που μας προσκομίζετε, φαίνεστε μπροστά σε πρόσωπα που πετάνε φωτοβολίδες έχοντας σηκωμένα τα χέρια, σαν να τους αποτρέπετε. Αν είστε τόσο αντιπαθής όσο λέτε γιατί κανένας δεν σας επιτίθεται αλλά σας προσπερνάνε και πετάνε φωτοβολίδες αλλού;

Απάντηση: Δεν εξωτερικεύουν την αντιπάθειά τους μπροστά μου. Επίσης δεν με σέβονται και προφανώς από ότι καταλαβαίνω η επίθεση δεν είναι προς εμένα αλλά προς τους αστυνομικούς, εμένα με προσπερνάνε. Στο ίδιο παιχνίδι υπάρχει και βίντεο το οποίο αφού καταλαβαίνω ότι κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα, λόγω ρίψης φωτοβολίδων και βλέπω ότι δεν μπορώ να αποτρέψω τα επεισόδια, κάθομαι στην άκρη του πάγκου για να προφυλαχτώ γιατί παρεμβαίνει η αστυνομία και δίπλα μου, σε λίγα μέτρα σκάει ένας δυναμίτης μεγάλης ισχύος και φαίνεται στο βίντεο ότι εγώ τρομάζω.

Ερώτηση: Στις 6.10.2022 στον αγώνα Ολυμπιακός-Καραμπάχ που έγιναν πάλι επεισόδια ο προστατευόμενος μάρτυρας πάλι σας κατονομάζει. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

Απάντηση: Πράγματι έγιναν επεισόδια, αλλά ο προστατευόμενος μάρτυρας και πάλι λέει ψέματα .

Ερώτηση: Στην έκθεση επίσης αναφέρεται να κρατάτε ένα αντικείμενο. Τι έχετε να πείτε για αυτό ;

Απάντηση: Για όλους τους αγώνες αναφέρομαι στο υπόμνημά μου. Αρνούμαι αυτά που μου καταλογίζονται. Στο περιστατικό του Βόλου θα ήθελα να πω ότι δεν έκανα κανένα νόημα να μπει κάποιος φίλαθλος μέσα και σας προσκομίζω βίντεο που έρχεται σε αντίθεση με τα λόγια του προστατευόμενου μάρτυρα. Συγκεκριμένα σας προσκομίζω βίντεο από το οποίο φαίνεται ότι αποτρέπω επίθεση οπαδού του Ολυμπιακού σε βάρος του τέταρτου διαιτητή με μία σπασμένη καρέκλα.

Ερώτηση: Στις 7.12.2023 πως φύγατε εσείς από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη;

Απάντηση: Επειδή είχε διαπιστευτήρια με άφησαν να περάσω .

Ερώτηση: Εσείς ως διαπιστευμένος αφού έκλεισαν το χώρο γιατί δεν καθίσατε να δείτε τι θα γίνει με τους οργανωμένους;

Απάντηση: Έφυγα πριν κλείσουν το χώρο, είχε διακοπεί το παιχνίδι είχε δακρυγόνα και είχα εκνευριστεί. Η αστυνομία είχε επιληφθεί του περιστατικού και θεώρησα ότι εγώ δεν θα ήμουν χρήσιμος σε κάτι. Δεν έχω καμία σχέση με τα γεγονότα που μου προσάπτουν. Ο ρόλος μου ήταν πάντα κατευναστικός ώστε να υπάρχει ομαλή λειτουργία του αγώνα για να μην τιμωρηθεί η ομάδα.

Στο απολογητικό του υπόμνημα αποκαλύπτει ότι είναι το πρόσωπο που λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ φιλάθλων με την Αστυνομία και την εκάστοτε Διοίκηση. Αναφέρει μάλιστα λεπτομερώς ότι συμμετέχει σε συσκέψεις με ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας για τη συνεννόηση ως προς τη λήψη μέτρων ασφαλείας σε αγώνες:

«Ως SLO έχω συμμετάσχει σε πολυάριθμες συσκέψεις ενδεικτικά Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας όπου είχαν προσέλθει χιλιάδες οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, προετοιμασία για τον εορτασμό του πρωταθλήματος έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, συνεργασία με τον υπεύθυνο Ασφαλείας της ΚΑΕ Ολυμπιακός και του ΣΕΦ, διάσκεψη κατά της βίας στο Ξενοδοχείο Divani με πρωτοβουλία του Υφυπουργού κ. Αυγενάκη και τηλεδιάσκεψη με μέλη της ΔΕΑΒ μετά από πρωτοβουλία του ιδίου Υφυπουργού, συμμετοχή μαζί με τον υπεύθυνο Ασφαλείας  κ. Ευάγγελο Συντυχάκη για διάσκεψη για θέματα ασφαλείας με εκπροσώπους της UEFA».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-02 15:59:26

Back to top button