Γυναίκα

Γάτα: Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα μπολ τροφής και νερού

Τα μπολ με τροφή και νερό της γάτας δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Τα υπολείμματα της τροφής και η υγρασία από την υγρή τροφή μπορούν να συνδυαστούν και να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής για επιβλαβή βακτήρια όπως η σαλμονέλα.

Η συχνότητα καθαρισμού του μπολ της γάτας σας εξαρτάται από το είδος της τροφής που της παρέχετε.

Ορισμένες γενικές οδηγίες είναι:

Μπολ για ξηρά τροφή:

Για τα μπολ σκύλων και γατών που χρησιμοποιούνται για ξηρά τροφή, συνιστάται σχολαστικός καθαρισμός τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα τροφής, πλύνετε το μπολ με απορρυπαντικό που είναι ασφαλές για τα κατοικίδια ζώα και ξεπλύνετε το καλά. Αν δεν σας αρέσει το πλύσιμο στο χέρι, προμηθευτείτε ένα μπολ που είναι ασφαλές για πλυντήριο πιάτων.

Μπολ με υγρή ή κονσερβοποιημένη τροφή:

Τα μπολ που χρησιμοποιούνται για υγρή ή κονσερβοποιημένη τροφή πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε γεύμα.

Τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται γρήγορα σε υγρά περιβάλλοντα. Η παραμονή υπολειμμάτων υγρής τροφής στο μπολ μπορεί να οδηγήσει σε ένα βακτηριακό έδαφος αναπαραγωγής.

Μπολ με νερό:

Όπως τα μπολ με τροφές, έτσι και τα μπολ με νερό πρέπει να καθαρίζονται κάθε μέρα. Το στάσιμο νερό μπορεί να φιλοξενήσει βακτήρια και ο τακτικός καθαρισμός εξασφαλίζει ότι το κατοικίδιό σας έχει πρόσβαση σε καθαρό, φρέσκο νερό. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μπολ που να είναι ανθεκτικό στο πλυντήριο πιάτων για εύκολο καθαρισμό.

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 15:00:56

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button