Γυναίκα

Αυτοβελτίωση: 8 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις καθημερινά στον εαυτό σου

Η αυτοβελτίωση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή σου. Η αυτοβελτίωση ή αυτοανάπτυξη, τόσο η προσωπική όσο και η επαγγελματική, μπορεί να επιτευχθεί και μέσα από συγκεκριμένες ερωτήσεις, τις οποίες χρειάζεται να κάνεις καθημερινά στον εαυτό σου.

Πολλές φορές, υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζεις ή δεν θέλεις να γνωρίζεις για σένα. Το μόνο σίγουρο, είναι πως δεν μπορείς να ελπίζεις ότι θα φτάσεις στο στάδιο της αυτοβελτίωσης που ονειρεύεσαι, εάν δεν καταλάβεις πρώτα πού βρίσκεσαι και πού θέλεις να φτάσεις.

Πού βρισκόμουν την περασμένη χρονιά;

Η συγκεκριμένη ερώτηση μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις πού βρισκόσουν την περασμένη χρονιά και να βάλεις τους στόχους σου για τη φετινή. Όταν κοιτάζεις πίσω, σε όσα έχεις βιώσει, μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Αυτό, σου επιτρέπει να καταλάβεις τι έγινε σωστά, και τι όχι.

Ποιος θέλω να γίνω;

Το να γνωρίζεις τι θέλεις να πετύχεις γενικά στη ζωή, είναι μια καλή αρχή, αλλά αν δεν μεταμορφωθείς στο άτομο που θέλεις να γίνεις, τότε δεν θα φτάσεις στα επιθυμητά αποτελέσματα. Εάν, αλλάζοντας μερικά πράγματα, φτάσεις πιο κοντά στο άτομο που θέλεις να γίνεις, τότε η επιτυχία είναι μονόδρομος.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου;

Πάντα υπάρχει ένας φόβος ή ένα «εμπόδιο» που μπαίνει στον δρόμο σου. Εάν θέλεις να φύγεις από τη δουλειά σου, για να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο, αλλά το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η ίδια η σκέψη σου, τότε απλώς μπορείς να ρωτήσεις όσους το έχουν κάνει. Στη ζωή, πρέπει πρώτα να εντοπίζεις κάθε εμπόδιο, ώστε να το ξεπερνάς.

Με ποιους ανθρώπους περνάω τον περισσότερο χρόνο μου;

Εάν περνάς τον περισσότερο χρόνο σου με θετικούς ανθρώπους, ανθρώπους που έχεις ως πρότυπα, τότε είσαι στον σωστό δρόμο. Αλλά, εάν περνάς τον περισσότερο χρόνο σου με ανθρώπους που είναι αρνητικοί, τότε αυτό επηρεάζει και σένα αρνητικά. Η ενέργεια είναι μεταδοτική.

Μου αρέσει ο τρόπος που περνάω/ξοδεύω τον χρόνο μου;

Είναι απαραίτητο να σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο περνάς τη μέρα σου, γιατί αυτό σημαίνει πως κάνεις κάτι που αγαπάς. Δεν έχει νόημα να εργάζεσαι σε κάτι που δεν σου αρέσει. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, μόνο τότε μπορείς να αποδώσεις καλύτερα.

Τι σκέφτομαι τις περισσότερες ώρες;

Αφιέρωσε μερικά λεπτά από τον χρόνο σου, για να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση. Τι σκέφτεσαι τις περισσότερες ώρες; Σκέφτεσαι τη δουλειά σου, την καριέρα σου, την προσωπική σου ζωή; Ή μήπως τα όνειρά σου; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση των σκέψεών τους. Επομένως, είναι σημαντικό να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου, ακόμα κι εάν αυτό σημαίνει να αλλάξεις τις σκέψεις σου για το μέλλον.

Ποιες είναι οι κορυφαίες προτεραιότητές μου για τους επόμενους μήνες;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι σημαντική, διότι θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις τις προτεραιότητες σου για το επόμενο διάστημα, αλλά και να εργαστείς πάνω σε αυτές. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να κάνουν για να επιτύχουν τους στόχους τους. Δεν έχουν προτεραιότητες, σπαταλούν πολύ χρόνο σε ανούσια πράγματα, και καταλήγουν να μην αισθάνονται καλά. Γι’ αυτό χρειάζεται να ξέρεις τι είναι σημαντικό για σένα.

Τι ορίζω ως επιτυχία;

Τι είναι, κατά τη δική σου άποψη, επιτυχία; Τι πρέπει να συμβεί για να νιώσεις επιτυχημένος; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς είναι η «επιτυχία» που θέλουν, συνεπώς, δεν ξέρουν και τι πρέπει να κάνουν. Είναι σημαντικό να προσδιορίζεις με σαφήνεια τι θέλεις να πετύχεις, ώστε να μπορείς να κάνεις τα πράγματα σύμφωνα με τους δικούς σου όρους.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-27 21:00:15

Back to top button