ΣΕΞ

Απώλεια όρασης, κενά μνήμης και 4 ακόμα παράξενα που μπορούν να συμβούν στο σεξ

Ο οργασμός τυφλώνει και σας κάνει να ξεχνάτε το όνομά σας. Δεν είναι υπερβολές αλλά κάποια από τα απίστευτα επακόλουθα του έντονου σεξ

ΜΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Όποτε μια συζήτηση περάσει στο θέμα «ασφαλές σεξ», η σκέψη που θα κυριαρχήσει -και μάλλον εύλογα- θα είναι η χρήση του προφυλακτικού για τη μείωση κινδύνου κάποιας σεξουαλικώς μεταδιδόμενης λοίμωξης. Απώλεια ακοής ή όρασης, προσωρινή αμνησία ή  ασφυξία είναι κίνδυνοι που δύσκολα θα συνέδεε κανείς με την ερωτική πράξη και δη τον οργασμό, τον άπιαστο συχνά για πολλές γυναίκες.

Τα παραπάνω δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας αλλά παράξενα και σπάνια περιστατικά που έχουν συμβεί και καταχωρισθεί στην ιατρική βιβλιογραφία. Αντίθετα όμως με το μυστήριο που συχνά περιβάλλει εκφάνσεις της σεξουαλικής πράξης όπως η κορύφωση, για τα παραπάνω υπάρχουν εξηγήσεις που μπορείτε να βρείτε παρακάτω, στα πλέον ανήκουστα και επώδυνα μπορεί να συνοδεύουν τις σαρκικές ηδονές.

1. «Κλείδωσε» το σαγόνι

Ο στοματικός έρωτας έχει χαρακτηριστεί Νο1 ένοχος για τον καρκίνο στοματοφάρρυγγα. Οι κίνδυνοι όμως από την σεξουαλική πρακτική δεν σταματούν στην έκθεση σε επικίνδυνα σωματικά υγρά αλλά εκτείνονται και στα άτομα που δείχνουν υπέρμετρο ζήλο. Συγκεκριμένα, η πολύωρη και έντονη πεολειχία μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές κροταφογναθικής άρθρωσης ή σύνδρομο κροταφογναθικής, μια κατάσταση κατά την οποία διαταράσσεται η λειτουργία του μηχανισμού που συνδέει την άνω με την κάτω γνάθο και συνέπεια οδηγεί σε σαγόνι που «κλειδώνει» ή φαίνεται να έχει βγει από τη θέση του.

2. Κόβεται η ανάσα

Άραγε όσοι επέλεξαν τον τίτλο «Με κομμένη την ανάσα» για τα καλλιτεχνικά τους δημιουργήματα, να είχαν στο μυαλό τους αυτό που στα αγγλικά αποκαλούν “honeymoon rhinitis” (ρινίτιδα του μήνα του μέλιτος); Πρόκειται για μια αγγειοκινητική (ή μη αλλεργική) ρινίτιδα που εκδηλώνεται κυρίως με συμφόρηση και απόφραξη που προκαλούν αγγειοκινητικές διαταραχές, δυσκολεύοντας έτσι την αναπνοή. Αυτή η μη φλεγμονώδης κατάσταση της ρινικής κοιλότητας πυροδοτείται από τη σεξουαλική διέγερση αλλά και το άγχος, την ανησυχία ή τον θυμό μεταξύ άλλων. (Από την άλλη βέβαια, αν η μύτη είναι ήδη βουλωμένη, το σεξ μπορεί να δώσει λύση)

3. Αναφυλακτικό σοκ από το σπέρμα

Αν και σπάνιο φαινόμενο, η αλλεργική αντίδραση στο σπέρμα είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να οδηγήσει σε αναφυλακτικό σοκ και επείγουσα νοσηλεία, όπως συνέβη με την περίπτωση αυτής της 46χρονης. «Πρόκειται για μια αλλεργία σε πρωτεΐνες, όπως αυτή που εμφανίζουν άνθρωποι στα αυγά· μπορεί να είναι ήπια έως σοβαρή, να αφορά γενικά το σπέρμα ή ενός συγκεκριμένου συντρόφου» αναφέρει η σεξολόγος Carol Queen, Ph.D.

4. «Έχασα το φως μου»

Προ 30 περίπου ετών, στο Archives of Ophthalmology δημοσιεύτηκαν οι περιπτώσεις έξι ατόμων 24 έως 53 ετών που υπέστησαν αιφνίδια απώλεια όρασης λόγω ενδοαμφιβληστροειδικής, προαμφιβληστροειδικής ή υαλοειδικής αιμορραγίας. Η τύφλωση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας (“sex blindness”) που προκαλείται από τη ρήξη των αιμοφόρων αγγείων είναι συνήθως προσωρινή και έχει πολύ καλή πρόγνωση.

5. Ο οργασμός «έκλεψε» την ακοή

Μια γυναίκα από την Κίνα υπέστη αιφνίδια νευροαισθητήρια βαρηκοΐα (ξαφνική κώφωση) από ένα φιλί του συντρόφου της στο αφτί. Επικίνδυνη για την ακοή ωστόσο μπορεί να γίνει και η κορύφωση κατά τη διάρκεια του σεξ, εξηγεί ο Peter Byrom, ακουολόγος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS), η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές όπως «κουδουνίσματα» (εμβοές) από το αίμα που τρέχει στα αγγεία, αίσθημα πληρότητας στα αφτιά έως προσωρινή αιφνίδια απώλεια ακοής.

6. «Ξέχασα ποιος είμαι»

Παλαιότερη μελέτη έριξε φως σε μια ανεπιθύμητη ενέργεια της συνουσίας όχι και τόσο γνωστή· το έντονο και καλό σεξ μπορεί να προκαλέσει αμνησία. Η παροδική σφαιρική αμνησία είναι η αιφνίδια διαταραχή της μνήμης που εκδηλώνεται εντός λεπτών από την κατάσταση που την προκάλεσε (σεξουαλική επαφή αλλά και στρες, έντονη σωματική δραστηριότητα κ.α.) και υποχωρεί δίχως θεραπευτική παρέμβαση μετά από λίγες ώρες ή μία ημέρα. Προκαλείται από νευρολογικά ερεθίσματα επαναλαμβανόμενης φύσης, τα οποία ουσιαστικά βραχυκυκλώνουν μέρος του εγκεφάλου, και ως οντότητα προσβάλλει λιγότερα από επτά άτομα ανά 100.000.

Διαβάστε επίσης:


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button