Auto

Αγωνιστική Porsche 919 Hybrid με… ερπύστριες

Όταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που έχει κερδίσει έναν αγώνα όπως τον 24H του Le Mans αποσύρεται από την ενεργό δράση συνήθως μπαίνει σε κάποιο Μουσείο ή προστίθεται σε κάποια σπάνια συλλογή. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι κατασκευαστές σκαρφίζονται τρελά πράγματα για να αναδείξουν τις δημιουργίες τους μετατρέποντας τα «αγωνιστικά κοσμήματα» σε «αγωνιστικά τερατουργήματα».

Η Porsche 919 Hybrid είναι αποδεδειγμένα ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν από τη γερμανική εταιρεία. Για να δώσει μια δεύτερη ζωή στο αγωνιστικό της η Porsche αποφάσισε να το μετατρέψει σε ένα υποστηρικτικό όχημα χιονοδρομικού κέντρου.



Η Porsche F.A.T. 919 Snowcat δημιουργήθηκε για το F.A.T. Mankei το 2023 στις Αυστριακές Άλπεις και πρόσφατα πήρε μέρος στο Car Design Event 2024 στο Μόναχο της Γερμανίας. Το εκχιονιστικό όχημα χωρίζεται σε δύο σκέλη. Το πάνω μέρος του είναι το εκπληκτικό αγωνιστικό 919 Hybrid, χωρίς όμως τις ρόδες, τις αναρτήσεις και τα φρένα. Τη θέση όλων αυτών έχουν πάρει ερπύστριες με την κίνηση να δίνεται από δύο διαφορικά, ενώ οι τέσσερις αναρτήσεις βρίσκονται στον εμπρός και στον πίσω άξονα.



Σίγουρα ο αγωνιστικός κινητήρας του «τερατουργήματος» της Porsche έχει αντικατασταθεί με κάτι ανάλογο για το συγκεκριμένο project. Ο αυθεντικός κινητήρας του αγωνιστικού 919 Hybrid που πήρε μέρος στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 2015, 2016 και 2017 αποτελούνταν από έναν 2λιτρο V4 κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα συνολικής απόδοσης 912 ίππους. Το βάρος ήταν μόλις 875 κιλά και σίγουρα στην εκχιονιστική του μορφή το βάρος θα είναι διπλάσιο ή και τριπλάσιο.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-25 21:30:20

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button