Auto

Συνεργασία της Renault με τις Xiaomi και Li Auto(;)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ψάχνει να βρει τρόπους να περιορίσει την επέκταση των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών στο έδαφός της, αλλά οι εταιρείες της αναζητούν μια χρυσή τομή συνεργασίας που θα είναι ωφέλιμη για όλους.

Όπως έγινε γνωστό, στη Renault καλοβλέπουν το ενδεχόμενο σύμπραξης με την Xiaomi και την Li Auto με σκοπό την εξέλιξη νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Η πρώτη, με την παρουσίαση του SU7, προκάλεσε αναταραχή στις καταξιωμένες (στην κινεζική αγορά) εταιρείες της ασιατικής χώρας αλλά και προβληματισμό στις ευρωπαϊκές.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News Europe τα στελέχη της Renault που παραβρέθηκαν στην εφετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου είχαν επαφές και σημαντικές συνομιλίες με ομολόγους τους των δύο κινεζικών εταιρειών. Εφόσον αυτές ευοδωθούν, τότε θα υπάρξει στρατηγική συνεργασία μεταξύ τους η οποία θα αφορά σε πολλούς τομείς της εξέλιξης και της κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.




Li Auto L6.

O Ματιέ Καρίσιμο, Διευθυντής Προμηθειών της Renault, δήλωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Ο Λούκα ντε Μέο, ο Διευθύνων Σύμβουλός μας, είχε σημαντικές συνομιλίες με κορυφαία στελέχη του κλάδου της Αυτοκινητοβιομηχανίας, μεταξύ των οποίων και των βασικών συνεργατών μας από την Geely και την Dongfeng.

»Εκτός από αυτούς, συναντήθηκε και με νέους παίκτες σε αυτόν (σημ.: βιομηχανικό κλάδο), όπως οι ιδρυτές της Li Auto και της Xiaomi Technology», κατέληξε επιβεβαιώνοντας τις συζητήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-05 11:00:07

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button