Auto

Τι σχεδιάζει η Renault για το Clio;

Η Renault παρά την επέκτασή της σε μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας C, συμπεριλαμβανομένων των Mégane, Scenic, Austral, Rafale και Espace, παραμένει προσηλωμένη στη γκάμα των μικρών αυτοκινήτων της.

‘Ετσι ρεπορτάζ κυρίως βρετανικών μέσων αποκαλύπτουν πως το Clio θα έχει μέλλον με τα πλάνα της μάρκας να περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις με μια φρέσκια εμφάνιση και προηγμένη τεχνολογία στο εσωτερικό, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται στην όσο πιο προσιτή τιμή του.

Και αυτό γιατί η Renault στοχεύει να καλύψει μια ευρεία πελατειακή βάση διατηρώντας ένα μικρό βενζινοκίνητο hatchback σε τιμές κάτω των 18.000 ευρώ, παρέχοντας πολλές επιλογές κίνησης, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία υφίσταται σταδιακή μετάβαση προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο επικεφαλής της Renault Product Performance, Bruno Vanel, υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης του Clio, τονίζοντας την ανάγκη να μην εγκαταλειφθεί ένα σημαντικό μέρος της πελατειακής βάσης με την εισαγωγή ακριβότερων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Ενώ η μάρκα ενσωματώνει σταδιακά υβριδικά αυτοκίνητα στη γκάμα της, η δέσμευση για προσιτή τιμή είναι εμφανής στην απόφαση της Renault να διαθέτει αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2035.

Το Clio στην πορεία αναμένεται να διαθέτει μια εξελιγμένη έκδοση του υβριδικού συστήματος κίνησης E-Tech, που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, μια γεννήτρια εκκίνησης και μια μπαταρία μικρής χωρητικότητας.

Αυτή η διαμόρφωση στοχεύει στη μείωση των εκπομπών ρύπων και επιτρέπει την οδήγηση μικρών αποστάσεων με τον κινητήρα σβηστό. Ενώ ένα πιθανό ηλεκτρικό μοντέλο παραμένει μια πιθανότητα, δεν αποτελεί ακόμη μέρος των σημερινών σχεδίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, Luca de Meo, τονίζει τις προκλήσεις κερδοφορίας στις αγορές των κατηγοριών Α και Β, λόγω του αυξανόμενου κόστους παραγωγής και ανάπτυξης που οδηγείται από τους κανονισμούς ασφάλειας και εκπομπών ρύπων.

Πάντως τον τελευταίο καιρό η ΕΕ έχει χαλαρώσει λίγο τους κανονισμούς, παρέχοντας ανακούφιση στους κατασκευαστές μικρών αυτοκινήτων όπως η Renault.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Citroen C5 Aircross PΗΕV 225 vs Renault Austral E-Tech 200
Ιδού τα νέα αυτοκίνητα που έρχονται στην Ελλάδα
Πόσο θα κοστίζει το νέο Renault 5 E-Tech Electric

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-05 12:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button