Σχέσεις

5 πράγματα που καλό είναι να μην γίνονται στο σεξ

Μήπως τα κάνεις και δεν το έχεις καταλάβει;

Μπορεί να μην υπάρχουν οδηγίες για το τι σημαίνει καλό σεξ, αλλά ας κάνουμε την αρχή αποφεύγοντας όλα τα λάθος πράγματα. Αυτά που καταστρέφουν την ποιότητα ή που μπαίνουν εμπόδιο στην απόλαυσή μας. Ας δούμε ποια είναι.

Φέρνεις την αρνητίλα

Αντικειμενικά μιλώντας, δεν μπορείς να περιμένεις καλό σεξ, αν νιώθεις αγχωμένη ή εκνευρισμένη με τον σύντροφό σου. Εδώ έχουμε έρθει για να περάσουμε καλά, να χαλαρώσουμε και να συνδεθούμε. Αφήνουμε εκτός κρεβατοκάμαρας τα προβλήματα και κάνουμε focus στην ηδονή.

Υποκρίνεσαι οργασμό

Δεν ξέρω ποιος ήταν αυτός που το ξεκίνησε και κανονικοποίησε το να υποκρίνεσαι. Αν κάτι δεν λειτουργεί, το αλλάζουμε και δεν φερόμαστε σαν να είναι όλα εντάξει. Είναι προτιμότερο να μην υπάρξει οργασμός από το να υποκρίνεσαι. Άσε που όσο πιο συχνά το κάνεις, τόσο πιο απίθανο είναι αν σου συμβεί στην πραγματικότητα.

Νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις σεξ

Νομίζεις ότι είναι μέσα στο «συζυγικά καθήκοντα», αλλά δεν ισχύει. Αν δεν έχεις όρεξη, αν σε απασχολούν πολλά ή αν απλά περνάς φάση με πεσμένη libido, επικοινώνησέ το και μην κάνεις κάτι με το ζόρι. Δεν το χρωστά σε κανέναν.

Επικριτικότητα

Ακόμα και αν τα πράγματα πάνε λάθος, υπάρχει πάντα ο σωστός τρόπος να πούμε κάτι. Αν είσαι επιθετική ή επικριτική με την τεχνική, δεν θα βελτιωθεί τίποτα. Επίσης, στόχος είναι να περάσουμε όλοι καλά και όχι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Πονάς στο σεξ

Κάπως έχουμε μεγαλώσει με την πεποίθηση ότι, εντάξει μωρέ, είναι φυσιολογικό να πονάμε και λίγο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Από τη μία, μπορεί να είναι ένδειξη κάποιου γυναικολογικού προβλήματος, από την άλλη, σημαίνει ότι χρειάζεσαι περισσότερη λίπανση ή ότι κάποιος βιάζεται να κάνει σεξ.


Δημοσιεύθηκε
2023-02-02 15:40:00

Back to top button