Συνταγές
Συνταγή: Pizza νηστίσιμη με λαχανικά
Pizza η αγαπημένη. Ακόμη και την Μεγάλη Εβδομάδα μπορείς να την απολαύσεις αρκεί να είναι νηστίσιμη. Είναι σίγουρο πως θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι του σπιτιού.
Συστατικά
Ζύμη
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλ. νερό
- 5 γρ. μαγιά, ξερή
- αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Πίτσα
- 4 μανιτάρια, κομμένα
- 6 κ.σ. σάλτσα
- 4 κ. σ. ελιές κομμένες σε ροδέλες
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- Ρόκα
- Καλαμπόκι κονσέρβα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, προσθέτεις τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύεις καλά και την αφήνεις στην άκρη για 5 περίπου λεπτά.
- Ρίχνεις στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και το μείγμα με τη μαγιά. Χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Βάζεις τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ που έχεις αλείψει με λάδι, τη σκεπάζεις με μια πετσέτα και την αφήνεις για 1.5 περίπου ώρα μέχρι να φουσκώσει.
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C.
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την κόβεις σε δύο μέρη και την απλώνεις στο ταψί που έχεις λαδώσει.
- Ρίχνεις πάνω στη ζύμη τη σάλτσα και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταία τη ρόκα.
- Προσθέτεις τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και την αφήνεις να ψηθεί 15 περίπου λεπτά.
- Όταν η ζύμη πάρει χρώμα η pizza είναι έτοιμη.
Δημοσιεύτηκε !