
Η Honda δεν θυσιάζει την ποιότητα για να κοντράρει τους Κινέζους
Η ραγδαία ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στα σύγχρονα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα η ολοένα μεγαλύτερη εξάρτησή τους από το λογισμικό έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο και τους χρόνους εξέλιξής τους.
Την ίδια στιγμή, η άνοδος των κινεζικών εταιρειών έχει εντείνει ακόμα περισσότερο την πίεση, καθώς πολλές από αυτές καταφέρνουν να εξελίσσουν και να λανσάρουν νέα μοντέλα σε πολύ μικρότερους χρόνους από αυτούς που παραδοσιακά χρειάζονται οι ευρωπαϊκές, ιαπωνικές και αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η Honda αναγνωρίζει ότι πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, ειδικά σε τομείς όπως το λογισμικό και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Ωστόσο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Αμερικής, Eiji Fujimura, υποστηρίζει ότι η προσπάθεια επιτάχυνσης της εξέλιξης δεν μπορεί να γίνει εις βάρος των βασικών αξιών της εταιρείας.
Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του, κάθε στάδιο της διαδικασίας εξέλιξης πρέπει να ολοκληρώνεται μόνο αφού έχει επιβεβαιωθεί ότι το αυτοκίνητο ή το εξάρτημα πληροί τις απαιτήσεις ποιότητας. Με άλλα λόγια, η Honda δεν σκοπεύει να παρακάμπτει στάδια ελέγχου απλώς και μόνο για να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται μέχρι το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος.
Αντίστοιχη ήταν και η τοποθέτηση του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Honda Motor, Noriya Kaihara, ο οποίος τόνισε ότι το τμήμα ελέγχου ποιότητας λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας. Έτσι, κάθε νέα τεχνολογία πρέπει να περάσει από τη δική του διαδικασία αξιολόγησης πριν φτάσει στην παραγωγή.
Παράλληλα, η Honda αναγνωρίζει ότι ακόμα και οι αυστηρότεροι έλεγχοι δεν μπορούν να αποκλείσουν πλήρως την εμφάνιση προβλημάτων μετά την κυκλοφορία ενός αυτοκινήτου. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τον Kaihara, εξίσου κρίσιμη με την ίδια την ποιότητα είναι η ταχύτητα αντίδρασης του κατασκευαστή.
Μια βλάβη σε συνδυασμό με μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπισή της μπορεί να πλήξει σοβαρά την εμπιστοσύνη του πελάτη. Και σε αγορές όπως η Ευρώπη και η Ασία, όπου ο ανταγωνισμός από νέες μάρκες γίνεται συνεχώς εντονότερος, αυτή η εμπιστοσύνη αποκτά μεγαλύτερη σημασία από ποτέ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Όμιλος Volkswagen: Οι περικοπές κοστίζουν δισεκατομμύρια ευρώ!
Η Dacia έφερε την παραγωγή του Spring στην Ευρώπη και έχει λόγο
Πού καταλήγουν τα κλεμμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτουν οι τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.
. – . και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-17 11:15:00
